• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zimling: "Titel is de ambitie van Club"

  Niki Zimling moet weer vrienden worden met de bal.

  Na zijn goed EK en drie weken vakantie traint Niki Zimling weer mee bij Club Brugge. "Mijn spieren moeten weer wennen aan het ritme", zegt de Deense middenvelder.

  "Voor veel mensen was mijn goed EK een verrassing, maar voor mij niet. Ik speel altijd goed bij Denemarken. Misschien viel het nu gewoon wat meer op", vertelt Zimling in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

  "Aan een transfer denk ik niet. Ik wil nog één of twee jaar bij Club blijven. Als we Champions League spelen, kan ik hier ook sterker worden."

  "Ik ben ook blij met de komst van mijn landgenoten Jim Larsen en Jesper Jørgensen. De Belgische competitie is aantrekkelijk voor Denen."

  Door de blessure van Jørgensen zal Club Zimling meteen kunnen gebruiken op zijn middenveld. "Maar ik heb nog wat tijd nodig", zegt Zimling.

  "Ik voel me uitgerust, maar ik weet niet of drie weken rust voldoende is. Ik ben fris in mijn hoofd, maar nu moet mijn lichaam nog volgen. Ik moet weer vrienden worden met de bal. Ik hoop klaar te zijn voor de competitiestart."

  Zimling steekt de ambitie bij Club niet weg. "We hadden vorig seizoen al een goede ploeg en nu zijn we nog sterker geworden. We willen graag beter doen. De titel is ons doel."