• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Voeckler: "De bolletjestrui past bij mij"

  "Deze mythische trui beloont de aanvallende renner met panache."

  Thomas Voeckler heeft zich vandaag na een felle strijd met Fredrik Kessiakoff wiskundig verzekerd van de bergtrui. "Ik ben erg trots", zei de Fransman van Europcar aan Sporza.

  "De trui van de beste klimmer in de Tour is een mythisch shirt. Voor mij beloont die trui de renner die aanvallend en met panache koerst. Dat stemt overeen met mijn idee van wielrennen. En ze past ook bij mijn manier van koersen."

  "Na mijn zege gisteren wist ik me nog niet zeker van de trui. Ik had maar 4 punten voor. Ik heb dan ook geen biertje gedronken of mijn fiets, helm of schoenen met bollen uitgedost. Ik had nog werk voor de boeg. Nu moet ik gewoon zorgen dat ik niet val."