• home
 • video
 • pas verschenen

  Vdb: "Enkel tegenslag kan mij nekken"

  Jurgen Van den Broeck werd in 2010 vierde in de Tour de France.

  Jurgen Van den Broeck kijkt ontspannen maar ambitieus uit naar de Tour. Met Jelle Vanendert heeft hij alvast een luxehelper bij zich. "Het woord 'podium' klinkt als muziek in mijn oren."

  Sporza trof een ontspannen Jurgen Van den Broeck aan in Luik. De verwachtingen voor de Lotto-Belisol-renner zijn nochtans hooggespannen. Er wordt zelfs openlijk over een podiumplek gesproken.

  "Het woord 'podium' klinkt als muziek in mijn oren. Van plaats 3 tot 10 ligt alles open", zegt Van den Broeck. "Ik heb er alles voor gedaan en ben klaar. Enkel tegenslag, zoals vorig jaar, kan mij van een goed resultaat houden."

  "Mijn tactiek is om eerst uit te gaan van mijn eigen sterkte en daarna in de bergritten af te tasten hoe goed de concurrentie is. Dat ik weinig steun heb? Bergop moet je het alleen doen."

  Jelle Vanendert zorgde vorig jaar voor een onverwacht succes in de bergen. Een herhaling van dat scenario ziet hij wel zitten. "Maar ik zal al blij zijn als ik kan meespelen. Het verschil tussen winst en verlies is bijzonder klein."

  "Ik denk dat ik goed ben. Ik heb er alles voor kunnen doen, heb onderweg geen tegenslag gehad. Mijn resultaten in de Dauphiné waren niet goed, maar op de training heb ik hetzelfde gevoel als voor de klassiekers", zegt Vanendert, die dit jaar tweede werd in de Amstel Gold Race.

  De bolletjestrui kan een doel zijn. "Dat zal eerder iets voor de klassementsmannen zijn. Het hangt er ook vanaf hoe veel ik voor Jurgen moet werken."