• home
 • video
 • pas verschenen

  Berings, Zagré, Borlée en Claes stoten door

  Eline Berings en Anne Zagré lopen zaterdag de halve finale van de 100 meter horden.

  0 / 0

  Eline Berings en Anne Zagré lopen zaterdag de halve finale van de 100 meter horden.

  Eline Berings en Anne Zagré hebben op het EK atletiek de reeksen van de 100 meter horden overleefd. Berings plaatste zich rechtstreeks voor de halve finale, Zagré werd opgevist met haar tijd. Olivia Borléé en Hanne Claes stoten door naar de halve finales op de 200m. Volg hier de Belgen op het EK.

  Op de 100 meter horden ging het voor Berings beter dan voor Zagré. Berings plaatste zich rechtstreeks voor de laatste 16 met een tweede plaats en 13"09 in haar reeks. De top drie mocht door.

  Belgisch kampioene Zagré (foto) maakte een slechte start, maar liep toch nog naar de vierde plaats in haar reeks. Haar tijd van 13"14 was de tweede verliezende tijd. De beste vier verliezende tijden kregen nog een ticket voor de halve finales van morgen.

  Zagré weet niet echt wat er misging. "Ik ben nochtans in vorm. Ik ben blij dat ik met de tijd toch voort mag doen."

  Berings was content: "Job done. Ik was nochtans nerveus. Die eerste race is altijd de moeilijkste om te lopen, zeker zo vroeg. Je mag geen fouten maken."

  "Mijn start was goed. Ik heb heel de race gevoeld dat het in orde was en gecontroleerd gelopen, want met de tegenwind kun je toch geen 12"9 lopen.  Ik heb er nog niet alles uitgegooid, dat is voor morgen."

  Sara Aerts blesseert zich in openingsnummer zevenkamp

  De zevenkamp van Sara Aerts zit er al na het eerste onderdeel op. Onze landgenote blesseerde zich tijdens de 100 m horden. Al snel na de start was duidelijk dat ze pijn had, ze kwam trekkebenend over de streep als laatste in 14"25.

  Aerts liep een verrekking in haar hamstrings op. Ze sukkelde ook al met die blessure op het BK. Aerts doet niet meer voort en mist zo ook haar laatste kans op de Spelen.

  Olivia Borlée: "Moeilijke piste"

  In de reeksen van de 200 meter plaatste Olivia Borlée zich vlot voor de halve finale. Borlée werd in haar reeks vierde in een tijd van 27"77. "Het was geen makkelijke race", zegt ze.

  "Deze piste is echt moeilijk door de scherpe bochten. Dat hebben andere atleten ook al vaak tegen me gezegd. Ik had zware benen. Omdat ik zo vroeg moest lopen? Ik heb geen idee."

  Hanne Claes: "Had schrik voor de bocht"

  Hanne Claes verscherpte in haar reeks haar persoonlijk record. Ze liep een tijd van 23"26 en werd derde. Claes: "Dit is echt super. Ik had niet gedacht dat ik mijn persoonlijk record kon verbeteren en de halve finale halen."

  "Ik had een goede start en liep goed door de bocht. Van die bocht had ik vooraf wel schrik want die is heel scherp. De finale halen zal moeilijk worden, maar ik ga mijn best doen. Als er weer een persoonlijk record in zit, dan is dat goed. Als ik daarmee de finale haal, is dat nog beter."