• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilië verlengt olympische volleybaltitel

  Brazilië verloor de eerste set maar was daarna een maatje te sterk voor de VS.

  De Braziliaanse volleybalvrouwen hebben voor de tweede keer op rij goud veroverd in het volleybal. Ze versloegen in de finale net zoals vier jaar geleden in Peking de VS .

  De finale van het volleybal bij de vrouwen was een heruitgave van die van vier jaar geleden in Peking. De VS nam het dus opnieuw op tegen Brazilië. In de poulefase speelden ze ook al tegen elkaar. Toen wonnen de Amerikanen met 3-1 van de titelverdediger.

  De VS zette zijn ambities meteen in de verf. Het begon sterk aan de eerste set en liep snel uit tot 6-1. Brazilië vond de juiste antwoorden niet snel genoeg om de eerste set te redden. Logan Tom stond sterk te serveren en de Amerikaanse vrouwen stoomden probleemloos door naar setwinst: 25-11.

  Onder impuls van Jaqueline Carvalho en Fernanda Rodrigues verging het Brazilië beter in de tweede set. Ze herpakten zich, speelden een voorsprong bij elkaar en stonden die niet meer af: 25-17.

  In de derde set ging Brazilië door op zijn elan. Ze stonden de hele set aan de leiding, maar de VS bleef aanklampen. Uiteindelijk kon Sheilla Castro het psychologische voordeel in de vierde set veilig stellen: 25-20.

  Brazilië bleef ook in de vierde set de betere ploeg. Bij 24-17 mocht Jacqueline Carvalho serveren voor de gouden medailles. De eerste matchbal was meteen de goede. Brazilië kon beginnen te vieren.