• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel: "Heb beste en snelste loodsen"

  Greipel wil ook in de Tour het zegegebaar maken.

  André Greipel wil in de Tour bewijzen dat hij bij de beste sprinters hoort. De Duitser is alvast tevreden over zijn trein bij Lotto-Belisol. "We legden al een belangrijke basis."

  André Greipel (29) begint zaterdag aan zijn tweede Tour. Bij zijn eerste deelname won hij vorig jaar één etappe. Dit jaar wil hij opnieuw het podium op en de bloemenmeisjes zoenen als ritwinnaar.

  De ene helft bij Lotto-Belisol draait rond Jurgen Van den Broeck, de andere rond Greipel. "Met Sieberg, Roelandts en Henderson heb ik de beste en snelste loodsen aan mijn zijde", zegt de Duitse sprinter.

  "Zo kon ik de afgelopen vier weken zeven keer winnen. Samen hebben we een belangrijke basis gelegd voor de Tour de France en kon ik tonen dat ik tot de beste sprinters behoor. Ik verheug me op de Tour."

  "Ik ben erg blij dat de ploeg mijn wensen voor mijn trein vervuld heeft. We vormen een goed team en de sfeer is erg goed. Met Jurgen Van den Broeck en Jelle Vanendert hebben we twee sterke mannen voor de bergen. Allrounders Bak, Hansen en De Greef kunnen me helpen tijdens de sprinten."