Ga naar de inhoud

Rooney belooft: "Ik zal me gedragen"

 zo 17 juni 2012 17:39
Rooney: "Ik heb alle trainingen meegedaan en ben fit."
Wayne Rooney heeft zijn straf uitgezeten en is klaar om Engeland te dienen in de laatste groepswedstrijd tegen Oekraïne. "Ik twijfel niet aan mijn temperament", zegt de spits.

Rooney pakte in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro rood voor natrappen. Zijn gedrag had verstrekkende gevolgen, want de UEFA schorste hem voor de eerste twee matchen op het EK.

"Dat was stom. Ik weet het", zegt de Manchester United-spits. "En ik heb me al uitvoerig geëxcuseerd. Ik heb mijn straf uitgezeten en dat volstaat."

Het was niet de eerste keer dat Rooney door het lint ging met Engeland. Zo pakte hij ook op het WK 2006 rood in de kwartfinales tegen Portugal. "Neen, iIk twijfel niet aan mijn temperament", pareert hij. "Ik ben gelukkig en ik ben klaar om te spelen."

Is Rooney fit? "Ik heb alle trainingen meegemaakt. Ik voel me goed en kan amper wachten om op het veld te staan. De jongens deden het schitterend in de vorige matchen. Zo moeten we voort." Engeland speelt dinsdag tegen Oekraïne. Als het niet verliest, stoot het door naar de kwartfinales.