• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hybride Audi is de beste in 24u van Le Mans

  Benoit Tréluyer aan het werk in de 24u van Le Mans.

  Audi heeft zijn titel in de 24u van Le Mans met succes verdedigd. De hybride R18 van het trio Fässler (Zwi), Tréluyer (Fra) en Lotterer (Dui) kwam als eerste over de finish.

  Toyota was de grootste uitdager van Audi. De Japanse bolide reed na vijf uur wedstrijd op kop, tot Anthony Davidson een Ferrari aantikte en spectaculair van de baan ging. Na de crash lag de race een uur stil. De Brit kwam er vanaf met twee gebroken ruggenwervels. "Ik ben blij dat ik nog leef", twitterde Davidson vanaf zijn ziekenhuisbed.

  In de strijd tussen de twee hybride Audi's bleken Fässler en co net als vorig jaar de snelste. Audi heeft al 11 van de laatste 13 edities van de legendarische uithoudingsrace gewonnen. Audi heeft wel nog vijf overwinningen minder in Le Mans dan recordhouder Porsche.