• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Italië-coach Prandelli: "Ik vrees geen complot"

  Prandelli: "Balotelli moet beter presteren."

  De Italiaanse media zijn beducht voor een complot op de laatste speeldag in groep C. Als Spanje en Kroatië 2-2 gelijkspelen, ligt Italië eruit, ongeacht het resultaat tegen Ierland.

  Italië speelt op de laatste speeldag in groep C tegen Ierland, dat al uitgeschakeld is. Ook al wint Italië met ruime cijfers van Ierland, dan nog moet het de match tussen Spanje en Kroatië afwachten.

  De coach van Italië, Cesare Prandelli, vreest geen complot. "Spanje zal aan de wedstrijd beginnen om te winnen, zoals ze dat altijd deden de laatste jaren", zegt hij.

  "Na al het fantastische voetbal en spektakel dat ze brengen, en het feit dat iedereen hen wil kopiëren, gaan ze zich niet bezighouden met zulke zaken."

  Prandelli kondigt in de aanloop naar de beslissende wedstrijd ook enkele wijzigingen in zijn team aan. "Ik zal drie of vier zaken veranderen", zegt hij. "We hebben spelers nodig die nog fris zijn, want we hebben geen ruimte voor fouten."

  Prandelli verwacht ook meer van 'badboy' Mario Balotelli. "Tijdens de wedstrijd tegen Kroatië riep ik 15 minuten aan een stuk naar hem dat hij dieper moest spelen. Hij heeft een enorm potentieel, maar hij moet echt beter presteren. We hebben geen team om op de tegenaanval te rekenen. Dat heb ik hem ook duidelijk gemaakt."