• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Ik hield rekening met Andy"

  Jurgen Van den Broeck: "Een belangrijke concurrent minder voor het Tour-podium."

  Voor Jürgen Van den Broeck betekent het uitvallen van Andy Schleck een concurrent minder voor de Tour de France. "Hij had er wellicht gestaan."

  Jurgen Van den Broeck is de Belgische Tour-hoop. De kopman van Lotto-Belisol eindigde twee jaar geleden als vijfde en viel vorig jaar letterlijk weg uit de koers.

  "Ik kan me voorstellen dat de wereld van Andy nu helemaal instort. Ik maakte het vorig jaar mee, toen ik in de negende rit mijn Tour-droom verknald zag door een val", zegt onze landgenoot in Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws.

  "Maar hoe verschrikkelijk het ook voor hem is, de wereld stopt niet met draaien. Ik ben nu uitsluitend met mezelf en mijn eigen Tour-voorbereiding bezig. " Van den Broeck is momenteel op stage in de Sierra Nevada.

  "Uiteraard valt er een belangrijke concurrent voor het podium en de eindzege weg. Want hoe moeizaam zijn Dauphiné ook was, ik hield wel degelijk rekening met hem. Met Schleck (foto) weet je nooit. Hij had er wellicht gestaan."