• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Roeck terug in België: "Verrassen met OHL"

  Jonas De Roeck (r) komt over van Augsburg.

  Jonas De Roeck speelt volgend seizoen voor OH Leuven. De 32-jarige verdediger tekende voor een jaar met optie op een jaar. Hij komt over van Augsburg. "Die club kun je vergelijken met OHL."

  De voorbije drie jaar droeg De Roeck het shirt van de Duitse club Augsburg, waar hij einde contract was. "Ik ga naar OHL voor het totaalpakket", zegt de ex-speler van Antwerp, Lierse, Beerschot en AA Gent in Gazet van Antwerpen.

  "Het familiale was van belang. Ik kon in Duitsland blijven, maar dan moesten we verhuizen. We wilden liever naar België terugkeren."

  "De sportieve ambities van OHL waren echter het belangrijkst. Je kunt de club vergelijken met Augsburg: ze zijn in hun eerste jaar in eerste klasse tegen alle verwachtingen niet gedegradeerd en ze willen nu doorgroeien naar een stabiele middenmoter."

  "Ik heb lang met coach Ronny Van Geneugden gesproken. Hij maakte een geloofwaardige en overtuigende indruk. OHL heeft het kortst op de bal gespeeld en samen met de club wil ik nog veel mensen verrassen. "