• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Erwin Vandenbergh schittert op Canvas

  Het is dag op dag dertig geleden dat Erwin Vandenbergh België op het WK 1982 de overwinning schonk tegen titelverdediger Argentinië. Canvas herdenkt zijn "goooooaaaaaal".

  Deze maand juni staat helemaal in het teken van het Europees kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne, maar een streepje nostalgie is ons niet vreemd. 

  Canvas dook zijn rijk gestoffeerde archief nog eens in en diepte daar de wedstrijd België-Argentinië uit op. De openingswedstrijd van het wereldkampioenschap in 1982 leverde met het nietige België een verrassende winnaar op.

  Na het EK-magazine, dat van 23.11u tot 23.41u loopt op Canvas, kunt u in een uitzending van een dik halfuur nog eens genieten van de hoogtepunten uit die wedstrijd. Uiteraard is Rik De Saedeleer nog altijd de commentator met dienst. Als u het ons vraagt, een ideale afsluiter van een prachtige voetbalavond.