• home
 • video
 • pas verschenen

  Seijas: "Willen kloof met Club verkleinen"

  Seijas: "Had goed gevoel na match tegen Anderlecht"

  Club Brugge kijkt door de zege van Anderlecht bij Gent tegen een achterstand van vijf punten op de paars-witte leider aan. Het kan die kloof weer terugbrengen tot twee als het vanavond bij Standard wint. Maar ook in Luik hebben ze de punten nodig.

  Standard rekent op de Venezolaan Luis Seijas om met creatieve ingevingen Club te ontgrendelen. Hij neemt een goed gevoel mee uit de match tegen Anderlecht.

  "Door blessures stond ik tegen Anderlecht pas voor het eerst in 2012 aan de aftrap. En het is me meegevallen. In Zuid-Amerika was ik nooit geblesseerd, maar hier wel. Door overbelasting en omdat ik mezelf te veel druk opleg", zegt Seijas.

  Wat wel overeenkomt met zijn verleden, is dat ook in Colombia play-offs over de titel beslissen. "Wel een ander systeem. Trouwens, behalve voor de eerste uit de reguliere competitie zijn deze play-offs prachtig. Je krijgt de kans om snel veel goed te maken. En we willen de kloof met Club verkleinen."

  Seijas was wel niet helemaal bij de les. "Ik ben blij dat ik kan meereizen naar Brugge", zei hij. "Ah, spelen we thuis? Dat was me ontgaan. Maar dan is het een nog prettiger vooruitzicht."

  Standard-Club (aftrap 20.30u) kunt u vanavond hier meevolgen.

  Vermoedelijke opstellingen:

  Standard: Bolat, Goreux, Kanu, Felipe, Pocognoli, Buyens, Van Damme, Seijas, Mujangi Bia, Gonzalez, Tchité

  Club: Jorgacevic, Hoefkens, Figueras, Donk, Høgli, Blondel, Odjidja, Vazquez, Refaelov, Bacca, Akpala

  Opmerking: Mogelijk valt Donk nog weg bij Club. Die woont eerst de begrafenis van zijn oma in Amsterdam bij en wordt door een chauffeur naar Luik gebracht. Daum zal dan met hem praten en bekijken of de Nederlander kan meespelen.