• home
 • video
 • pas verschenen

  Platini: "Veiligheid is een prioriteit op EK"

  UEFA-voorzitter Michel Platini wil hooliganisme weren van het komende EK.

  Over minder dan twee maanden gaat het EK van start in Polen en Oekraïne. Bij een bezoek aan Warschau liet UEFA-voorzitter Michel Platini zijn licht schijnen over het komende voetbalfeest. "Er is maar een ding waar ik me nog zorgen over maak: de veiligheid."

  "De wereld is niet zo mooi als ik wel zou willen", zei Platini. "We hebben absoluut mensen nodig die de stadions bewaken en hooligans opsporen. Daarom moet de Poolse overheid een goede beveiliging organiseren."

  "Het is onze verantwoordelijkheid dat de fans in het stadion in alle veiligheid de matchen kunnen bijwonen. Daar heb ik ook in Oekraïne op gehamerd." Platini heeft wel vertrouwen in het goede verloop van het EK. "Ik voorzie een geweldig toernooi. Er hangt in Polen en Oekraïne een fantastische sfeer. Hopelijk zullen we zelfs geen politieagenten nodig hebben."

  Het Poolse ministerie van Binnenlandse Zaken kondigde donderdag aan dat het tijdens het EK 9.000 politieagenten zal inzetten. Daarnaast zouden ook zowat 7.600 stewards worden ingezet.