• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Boonen past voor Amstel Gold Race

  Tom Boonen won zondag nog zijn vierde Parijs-Roubaix na een lange solo.

  Tom Boonen zal zondag niet deelnemen aan de Amstel Gold Race. De winnaar van onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix heeft te veel last van een ontsteking aan zijn voet.

  Boonen wou de Gold Race rijden met het oog op het wereldkampioenschap. Dat wordt later dit seizoen ook in Valkenburg betwist. De kopman van Omega Pharma-Quick Step last nu een rustpauze in en herbegint wellicht weer in de Ronde van Californië op 13 mei.

  "Ik heb al last sinds Parijs-Nice", zegt Boonen. "Door de trillingen op de kasseien van Roubaix is het erger geworden. Het is niet ernstig, maar het is toch beter dan ik even rust. Ik wil geen risico's nemen  en de rest van het seizoen op de helling zetten."

  "Het is jammer, want ik had mijn ploegmaats graag gesteund in de Gold Race na alles wat zij de voorbije weken voor mij gedaan hebben. Maar het team is heel sterk en zal er klaar voor zijn. Ze zullen weer vol aan de bak gaan."