• home
 • video
 • pas verschenen

  Ariël Jacobs: "Er mag nog meer druk zijn"

  Jacobs: "Allemaal scharnierspeeldagen"

  Vanavond wordt de derde speeldag in Play-off I op gang getrapt. Anderlecht bezoekt AA Gent en coach Ariël Jacobs wil een ander Anderlecht zien dan tegen Kortrijk en Standard. "Met meer vuur."

  Anderlecht trekt als koploper in Play-off I naar Gent. Het dankt daarvoor Kortrijk dat Club klopte. "Maar ik lach niet met de miserie van een ander, ook al is dat een onderdeel van de sport. Ik kijk enkel naar onszelf", zegt Anderlecht-coach Ariël Jacobs op een persbabbel.

  "We speelden twee slechte matchen, maar ik raad mijn spelers aan om te vertrouwen op de kwaliteiten die ze al vaak toonden. Bij Anderlecht is het de kunst om voor 27.000 fluitende fans de bal te vragen. Dat is de realiteit"

  Jacobs wijt de mindere prestaties tegen Kortrijk en Standard niet aan "te veel druk". "Nee, er mag nog meer druk zijn. Ik wil ook nog meer vuur zien in de groep."

  "Op mentaliteit alleen win je niet. Het is naast techniek, tactiek en fysiek wel een van de vier pijlers. Wie denkt kampioen te worden, omdat je eerste na de reguliere competitie was, staat snel met zijn voetjes weer op de grond."

  "Of het een scharnierspeeldag is? Dat zijn ze, hopelijk voor de neutrale fan, allemaal. En ook blijven het momentopnames, het kan elke week veranderen. We gaan voor de drie punten bij Gent. Of ik tevreden ben met één, dat zal ik na de wedstrijd kunnen vertellen."