• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Lokeren is ploeg in vorm"

  Hein Vanhaezebrouck: "Details zullen over de match beslissen."

  Bij Kortrijk heeft de feeststemming na de PO I-kwalificatie plaatsgemaakt voor opperste concentratie. Zaterdag speelt KVK tegen Lokeren zijn eerste bekerfinale. Coach Hein Vanhaezebrouck, assistent Yves Vanderhaeghe en middenvelder Mohamed Messoudi blikken vooruit.

  "Lokeren is toch een beetje de ploeg in vorm. Zij zitten in een positieve flow en op basis daarvan zijn zij misschien lichtjes favoriet. Maar een bekerfinale is in één wedstrijd. Dan is het altijd fiftyfifty", zegt Hein Vanhaezebrouck aan Sporza.

  "Ik verwacht dat details over de match zullen beslissen. Beide ploegen kennen elkaar heel goed. Wie zijn mogelijkheden het best benut, maakt een grote kans."

  Lokeren had nog een waterkansje op PO I maar greep ernaast. "Ik denk niet dat ze daar bij Lokeren erg ontgoocheld over zijn", zegt Yves Vanderhaeghe, die de sterke punten van Lokeren opsomt.

  "Zij kunnen veel wisselen en hebben een homogeen team. Hun flankspelers zijn erg gevaarlijk. Lokeren kent een goeie periode. Ze zijn moeilijk te ontwrichten."

  "Ik verwacht een gesloten wedstrijd. Het wordt voor ons een uitdaging om enkele punten te vinden waar we hen in problemen kunnen brengen."

  Messoudi: "Teams zijn aan elkaar gewaagd"

  Kortrijk staat zaterdag in zijn eerste bekerfinale, maar Mohamed Messoudi niet. Met Beerschot speelde en won hij al eens de finale, tegen Club Brugge.

  "Misschien kan ik de ervaring van zo'n bekerfinale wel meenemen, al lagen de verhoudingen toen helemaal anders. Club was net kampioen geworden en wij waren echt de underdog. Nu zijn er twee teams die aan elkaar gewaagd zijn", zegt de KVK-middenvelder aan Sporza.

  "De fans? Hun steun is niet te onderschatten, ze zijn fantastisch dit jaar. We verwachten dat ze ons zaterdag nog eens dubbel zo hard zullen steunen."