• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen Ronde van Vlaanderen voor Barredo en Millar

  Carlos Barredo kon een botsing met Cancellara niet meer vermijden.

  Carlos Barredo heeft tijdens de E3 Harelbeke zijn rechterspaakbeen gebroken. De Spanjaard van Rabobank is daardoor een lange periode out. Ook David Millar kwam gehavend uit de strijd. De Brit van Garmin liep een sleutelbeenbreuk op.

  Carlos Barredo zal de Ronde van Vlaanderen moeten missen. Bij een botsing met Fabian Cancellara en een verzorger van RadioShack heeft de 31-jarige Spanjaard zijn rechterspaakbeen, een bot in de voorarm, gebroken.

  "Barredo kwam van de Oude Kwaremont opgedraaid en is vol op Cancellara en zijn verzorger gereden", zegt Rabobank-sportdirecteur Nico Verhoeven.

  "Blijkbaar waren ze een wiel aan het wisselen en Barredo kon de botsing niet meer vermijden. Hij is een lange periode out."

  Ook voor David Millar kende de E3 Harelbeke een ongelukkige afloop. De Brit van Garmin liep in een zware valpartij na ongeveer 130 kilometer een sleutelbeenbreuk op.

  "Hij greep meteen naar zijn linkerschouder en wist al hoe laat het was. Een onderzoek in het ziekenhuis bracht de breuk aan het licht", meldt de ploeg van de 35-jarige Schot. "We verliezen zo een belangrijke pion voor de Ronde van Vlaanderen."

  E3 Harelbeke maakt nog meer slachtoffers

  • Jan Ghyselinck (Cofidis) heeft een sleutelbeenbreuk opgelopen.
    
  • De Nederlander Koen de Kort, woensdag nog derde in Dwars door Vlaanderen, is er erger aan toe. De renner van 1t4i  brak een rib, had zes hechtingen nodig aan zijn knie en liep schaafwonden aan beide benen op.
    
  • De mecanicien die het wiel van Cancellara verving en aangereden werd door Barredo brak zijn neus en liep verwondingen in zijn gezicht op.
    
  • Frederique Robert (Lotto-Belisol) liep kneuzingen op aan schouderblad, nek en arm, maar een eerste controle duidde geen breuken aan.