• home
 • video
 • pas verschenen

  Saxo: "We zullen Nick Nuyens missen"

  Nick Nuyens won Dwars door Vlaanderen in 2011.

  Vorig jaar won Nick Nuyens Dwars door Vlaanderen, maar nu moet hij geblesseerd toekijken. Saxo Bank moet dus een ander plannetje bedenken. Ook Omega Pharma-Quick Step doet het zonder uitgesproken kopman.

  Bij Saxo Bank zijn ze er zich van bewust dat de ploeg onthoofd is door de blessure van Nick Nuyens, die in 2011 Dwars door Vlaanderen won als opstapje naar zijn zege in de Ronde van Vlaanderen.

  Ploegleider Tristan Hoffman: "Uiteraard is Dwars door Vlaanderen een koers waarin we Nick zullen missen. Ik hoop dat hij in de Ronde van Turkije (22 april) kan hervatten. In de breedte hebben we wel een sterke ploeg. We beginnen woensdag, net zoals altijd, met een aanvallende ingesteldheid." 

  "Kansen voor anderen zonder Boonen"

  Ook Omega Pharma-Quick Step doet het zonder uitgesproken kopman. "In afwezigheid van Tom Boonen krijgen anderen een kans om zich te bewijzen", zegt ploegleider Wilfried Peeters.

  "Met Chavanel hebben we iemand die het kan afmaken met een ontsnapping. Steegmans en Ciolek houden we voor de sprint, ook Nikolas Maes is gemotiveerd."