• home
 • video
 • pas verschenen

  City en Twente sneuvelen, Atletico stoot door

  Sporting viert op het terrein van Manchester City.

  Manchester City heeft net als stadsrivaal United de 1/8e finales van de Europa Leauge niet overleefd, net als Twente en Olympiakos. Het Atletico van Thibaut Courtois staat wel in de kwartfinales.

  Manchester City-Sporting was nog niet begonnen toen de City-fans al kraaiden van plezier. De uitschakeling van stadsrivaal United werd op luid hoongelach onthaald.

  Maar die vreugde maakte nog voor de rust plaats voor een ijzige stilte, een handvol uitzinnige Portugezen niet in beschouwing genomen. Want tot eenieders verbazing dook Sporting de kleedkamer in met een 0-2-voorsprong. Fernandez joeg een vrijschop enig mooi in de haak en Van Wolfswinkel verdubbelde de voorsprong.

  City begonnen met een schijnbaar onmogelijk opdracht aan de tweede helft: vier keer scoren. Agüero gaf het goede voorbeeld door de aansluitingstreffer te maken en een kwartier voor tijd laaide de hoop weer helemaal op in het stadion. Balotelli zette op zijn eigen onnavolgbare wijze een strafschop ijskoud om: 2-2.

  De thuisfans schreeuwden hun team naar voren en toen Agüero in de 83e minuut zijn tweede van de avond scoorde leek het mirakel van Manchester in de maak. In een razend spannend slot schoof City-doelman Hart nog mee op: hij kopte het doelpunt van de kwalificatie nipt naast. Sporting mag al bibberend naar de kwartfinales.

  Mancini: "Niet als ploeg gespeeld"

  "Het was een bizarre eerste helft. We gaven Sporting te veel ruimte waardoor zij naar hartenlust konden counteren", zag City-coach Roberto Mancini. "We waren niet goed en speelden niet als ploeg."

  "Tijdens de rust heb ik de spelers verteld dat ze moesten blijven proberen, want in voetbal weet je nooit. In de tweede helft liep alles beter en we hadden zelfs nog een vierde keer kunnen scoren."

  Courtois houdt de nul in Turkije

  Thibaut Courtois en zijn Atletico beleefden een zorgeloze avond bij Besiktas. Na de 3-1 in Madrid dachten de Turken misschien nog dat ze een kans maakten, maar die hoop werd door Adrian nog voor het halfuur de kop ingedrukt.

  Courtois deed vervolgens waarvoor hij betaald wordt: ballen pakken. In de slotfase straften de Spanjaarden een moegestreden Besiktas nog af. Via Falcao en Salvio werd het nog 0-3.

  Sterke Huntelaar wijst Twente de uitgang

  Twente had bij Schalke niet genoeg aan de 1-0-bonus uit de heenwedstrijd. De Nederlanders werden genekt door een landgenoot, want Schalke-spits Klaas-Jan Huntelaar scoorde drie keer in een 4-1-overwinning.

  Nochtans was Twente aardig aan de partij begonnen en dat leverde al na een kwartier de 0-1 op. Een fraaie aanval, met Chadli (foto) twee keer als tussenstation, werd afgerond door Janssen. De 0-1 gaf Twente vleugels, tot de gelijkmaker uit de lucht viel. Huntelaar kreeg wel alle tijd en ruimte om binnen te koppen.

  Schalke putte vertrouwen uit de gelijkmaker en stormde naar voren. Twente kon de 2-1 uitstellen tot op het uur, toen Janssen hands beging. De penalty was een kolfje naar de hand - en naar de voet - van Huntelaar, die de bal staalhard in het dak van het doel knalde.

  Twente kreunde onder de Duitse druk en bezweek 20 minuten voor tijd. Jones draaide zich goed vrij en schoot binnen. Bij de bezoekers gingen de kopjes naar beneden en op de counter maakte Huntelaar nog zijn derde van de avond.

  Olympiakos van Mirallas gooit kwalificatie weg in slot

  Charkiv heeft ietwat verrassend Olympiakos uit het toernooi gekegeld. De Grieken hadden in Oekraïne gewonnen met 0-1 en waren hun tickets voor de loting van vrijdag al aan het boeken toen het tien minuten voor tijd 1-0 stond. Marcano had al na een kwartier gescoord voor de thuisploeg.

  Devic had de kans om Charkiv weer langszij te brengen, maar hij werd de schlemiel toen hij een penalty à la Panenka lullig in de handen van de pientere Olympiakos-keeper mikte.

  Geen vuiltje aan de lucht dus voor Olympiakos, maar de stugge Oekraïners scoorden in de slotfase zowaar nog twee keer. Villagra zorgde voor de gelijkmaker, al werd hij daarbij ook wel geholpen door de twijfelende Grieken.

  En het werd nog gekker, want in de 86e minuut ontpopte schlemiel Devic zich plots tot de held van de avond door er 1-2 van te maken. En alweer zag de Griekse verdediging er niet goed uit. Een aangeslagen Olympiakos kon niet meer reageren, ook niet via Kevin Mirallas (foto).