• home
 • video
 • pas verschenen

  Meeuws: "Goeie oplossing van Egyptische bond"

  Walter Meeuws is bijna hersteld van zijn zware busongeval. "Alleen mijn pols is nog niet oké."

  In Egypte vervangt een vriendschappelijk toernooi straks de rest van de competitie. Walter Meeuws is blij met de oplossing die de Egyptische bond heeft gevonden na de dodelijke rellen in februari. "We hebben weer een doel", zegt de coach van Wadi Degla.

  Op 1 februari braken in de havenstad Port Saïd hevige rellen uit bijdens een duel tussen Al-Masry en Al-Ahly. Bijna honderd mensen kwam om het leven. Sindsdien lag de competitie stil.

  "De competitie wordt niet hervat. De bedoeling is dat we een soort vriendschappelijk toernooi spelen", zegt Meeuws in Gazet van Antwerpen.

  "Alles staat nog niet op punt, maar vanaf 29 maart spelen we weer matchen met inzet. Daar kijken we allang naar uit. Het is goed dat er nu duidelijkheid is en we weer een doel hebben."

  Meeuws doet het nieuw opgezette toernooi uit de doeken. "Alle teams (zonder het gestrafte Al-Masry) worden in drie groepen verdeeld. De matchen zijn in twee stadions, één in Caïro en één in Alexandrië. En er komen geldprijzen volgens de rangschikking."

  "Op 20 mei begint de gewone bekercompetitie. En half augustus gaat dan de nieuwe, hopelijk normale, competitie van start."

  "Nog een jaar voor mijn pols oké is"

  Naast de politieke crisis en het supportersgeweld maakte Walter Meeuws ook een persoonlijk drama mee in Egypte. In oktober raakte hij zwaargewond na een ongeluk met de spelersbus. "Ik ben behoorlijk hersteld van mijn verwondingen."

  "Enkel mijn pols is nog niet in orde. Ik heb nu een speciaal apparaatje gekregen waardoor ik meer kalk aanmaak. Niels Albert heeft er ook zo eentje gedragen."

  "De zenuwen in de pols moeten ook weer hun werk gaan doen. Volgens de dokters komt het goed, maar kan het een jaar duren voor ik mijn pols weer kan gebruiken zoals vroeger."