• home
 • video
 • pas verschenen

  "Tia Hellebaut heeft nog enkele werkpuntjes"

  Tia Hellebaut werd afgelopen weekend vijfde op het WK.

  Chris Van Landschoot, docente hoogspringen aan de topsportschool, nam de sprongen van Tia Hellebaut onder de loep. "Er zijn enkele werkpuntjes", is de conclusie van Van Landschoot na het WK indoor in Istanbul, waar Hellebaut vijfde werd.

  "Tia maakte een geweldige indruk, maar ze moet nog enkele technische puntjes bijschaven", klinkt het bij Sporza. "De opbouw van de aanloop staat nog niet op punt. Ze versnelt nog iets te bruusk in haar laatste passen, dat moet meer geleidelijk. Ook de aanloop met volle overtuiging zag ik nog niet."

  "Je zag dat ze hoog genoeg sprong om twee meter te halen, maar ook haar afwerking boven de lat is er nog niet. Daar zal ze op training wel aan werken."

  "In Londen (Olympische Spelen, red) zal ze er staan. Ze haalde nu al enorm goeie hoogtes, maar door de technische mankementjes raakte ze niet over de lat. Ze heeft heel goed gewerkt en ze weet ook waarmee ze bezig is."

  "Haar probleem mag wel niet te lang blijven duren. Haar mentale sterkte mag niet worden aangetast. Ze heeft twee jaar niet gesprongen. Laat haar gewoon verder opbouwen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt."