• home
 • video
 • pas verschenen

  Nuyens na opgave: "Voortrijden had geen zin"

  Nick Nuyens kwam zondag zwaar ten val in de openingstijdrit.

  Nick Nuyens heeft opgegeven in de tweede rit van Parijs-Nice. Nog voor de officiële start stapte de Belg van Saxo Bank af. Hij kwam zondag zwaar ten val in de tijdrit. "Mijn voorjaar is nog niet noodzakelijk verloren", denkt Nuyens.

  Nuyens had een goeie nacht achter de rug, zei zijn ploegleider Nick Gates maandagochtend nog. "Ook al staat hij vol blutsen en builen en heeft hij overal pijn." Vooral zijn heup is zwaar geraakt.

  Nuyens tekende vanmiddag het startblad en trok zich op gang bij de officieuze start. Maar vergeefs, na een paar kilometer gaf hij er de brui aan.

  Deze opgave is een serieuze streep door de rekening van Nuyens. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen hoopte na zijn val Parijs-Nice nog te kunnen uitrijden. "Want anders komt mijn voorbereiding op de Ronde in het gedrang."

  "Maar ik wil nu nog niet aan de Ronde denken. Pas na het onderzoek dinsdag kan ik weer vooruit kijken. Ik voelde het meteen toen ik op mijn fiets stapte en ik met mijn rechterbeen de pedaal naar beneden moest duwen. Het was alsof ze er een mes instaken. Dan heeft het geen zin om voort te rijden."

  "Positief is wel dat ik zondag in de tijdrit voelde dat ik sta waar ik moet staan. Misschien zelfs verder. Het is niet noodzakelijk verloren. Hopelijk kan ik snel de training hervatten."