• home
 • video
 • pas verschenen

  "We zullen kunnen bouwen op Tom Boonen"

  Het klassieke voorjaar in ons land begint morgen en wij peilden, in verschillende thema's, bij onze wielerkenners naar hun verwachtingen. In het laatste deel hebben Wuyts en De Cauwer, Vannieuwkerke, Schotte en Berteele en Vandegoor het over Tom Boonen.

  Tom Boonen en zijn ploeg Omega Pharma-Quick Step zijn als een wervelwind aan het seizoen begonnen. Met ritzeges in Argentinië en Qatar en ook de eindzege in Qatar lijkt Boonen er weer helemaal te staan.

  "Vorig jaar was een jaar om snel te vergeten voor Boonen", zegt Renaat Schotte. "Het zal veel beter gaan in 2012 en Qatar doet het beste verhopen voor de klassiekers."

  "De gretigheid waarmee Boonen sprintte in Qatar staat mij wel aan", zegt Christophe Vandegoor. Carl Berteele: "Ik zeg nu al, Parijs-Roubaix is voor Boonen."

  Karl Vannieuwkerke: "Hij heeft beseft dat zijn talent en klasse niet verloren mochten gaan. Als hij ervoor kan leven, is Boonen een grote meneer in het peloton."

  Michel Wuyts is ervan overtuigd: "In zijn klassiekers zullen we kunnen bouwen op Boonen." José De Cauwer houdt nog een slag om de arm: "Wat we nu gezien hebben, opent perspectieven voor meer."