• home
 • video
 • pas verschenen

  "Voorjaar is voorbij, maar najaar is ook mooi"

  Roelandts: "Ik zou wel willen fietsen, maar ik mag niet van de dokters."

  Jürgen Roelandts is weer thuis na een weekje in het ziekenhuis. Daar werd hij in de gaten gehouden omdat hij een terugval kende bij zijn revalidatie. "Het zal vanzelf moeten genezen", weet Roelandts. "Ik moet mij hier bij neerleggen."

  Jürgen Roelandts heeft sinds val in de Tour Down Under een probleem met de bloeddoorstroming naar zijn hersenen. "Het heeft een week geduurd voor de stollingswaarden van mijn bloed weer op peil waren. Daarom moest ik zo lang in het ziekenhuis blijven", zegt Roelandts in Het Laatste Nieuws.

  "Het moet vanzelf genezen. Twee keer per week wordt mijn evenwichtsorgaan gestimuleerd. Daar gaan we in het revalidatiecentrum op oefenen."

  Voorlopig mag Roelandts zich alleen nog maar uitleven in de fitnessruimte. De fiets is (voorlopig) verboden terrein. "Ik zou wel willen fietsen, maar ik mag niet van de dokters", zegt Roelandts.
  "Te veel risico, vinden ze. Als ik val is het lastig om het bloed te stoppen."

  En dus moet Roelandts een kruis maken over zijn geliefde voorjaarskoersen. "Ik moet me bij de dingen neerleggen. Ik kan niet anders. Er komen nog kansen. Het najaar is ook mooi. Maar dit voorjaar ben ik kwijt, dat komt nooit meer terug. Ik moet me nieuwe doelen stellen, maar vraag me niet welke."