• home
 • video
 • pas verschenen

  "Kansen van de Belgische teams in Europa? 100%"

  Leekens: "Als Anderlecht zijn beste niveau haalt, zal het geen problemen kennen."

  Bondscoach Georges Leekens wikt en weegt de kansen van de drie Belgische teams in de Europa League. Hij is opvallend optimistisch gestemd. "De kansen zijn 100%. Als je er niet in gelooft, speel dan niet", zegt hij in Sudpresse.

  Georges Leekens is naar eigen zeggen "supporter nummer 1 van de Belgische clubs in Europa". Sudpresse legde zijn oor te luister bij de bondscoach. Wie haalt de achtste finales en wie niet?

  Anderlecht moet thuis tegen AZ een 1-0-achterstand goedmaken. "Als het zijn beste niveau kan halen, zal het geen problemen kennen", klinkt Leekens hoopvol. "Nederlandse teams zijn in eigen huis immers veel efficiënter."

  "Toch moet Anderlecht oppassen, want als AZ kan scoren, moet het zelf al drie keer scoren en dat is geen garantie."

  Ook Club Brugge, dat met 2-1 verloor in Hannover, schrijft Leekens nog niet af. "Het afscheid van Dirar en de blessures van Odjidja en Stenman zijn wel drie tegenvallers. Maar voor Club is dit wel het ideale moment om zijn ware ambities te tonen."

  Standard staat er van de drie Belgische teams wellicht het beste voor. Het heeft na de 1-1 bij Wisla Krakau aan een 0-0 genoeg om zich te plaatsen. "Standard heeft alles in eigen handen, maar het is gevaarlijk om op een 0-0 te speculeren", vindt Leekens. "Standard heeft donderdag ook een uitgelezen kans om hulde te brengen aan Guy Namurois (de overleden fysiektrainer, red)."

  De bondscoach sluit het interview af met een optimistische voorspelling. "De kansen van de Belgen? 100%. Als je er niet in gelooft, speel dan niet. Zo simpel is het."