• home
 • video
 • pas verschenen

  Stenman: "Zeg de fans dat ik terugkom"

  Stenman zal vijf tot zeven maanden buiten strijd zijn.

  Fredrik Stenman is maandagmiddag in Antwerpen al geopereerd aan de achillespees van zijn rechtervoet. De 28-jarige Zweedse linksback van Club Brugge zal minstens een halfjaar niet kunnen voetballen, maar klinkt strijdvaardig. "Ik zal knokken om begin volgend seizoen te halen", zegt hij.

  Bij de ingreep zijn de twee uiteinden van Stenmans gescheurde pees aan elkaar gehecht en is de achillespees extra versterkt. Er zijn geen complicaties, zodat hij het ziekenhuis wellicht dinsdag al mag verlaten. De eerste twee weken zal Stenman een gips dragen, daarna een "walkerboot".

  "Dankzij de pijnstillers voel ik de hevige pijn niet", zegt Stenman vanop zijn ziekbed. Ik heb eigenlijk meer last van misselijkheid door de narcose."

  Hoe lang Stenman aan de kant staat, is afwachten. "Ik hoorde al verschillende prognoses, maar vijf tot zeven maanden is de meest gehoorde", zegt hij.

  "Ik wilde van de dokter weten of ik de eerste match van volgend seizoen haal. Eigenlijk weet ik dat die te vroeg komt, maar ik zal er voor knokken. De komende weken zal ik mentaal wellicht nog in de kelder zitten, want wat zondag gebeurd is was echt wel een knock-out voor mij. Daarna komt het herstel."

  Stenman neemt niemand iets kwalijk. "Op wie en waarom zou ik kwaad moeten zijn? De coach? Dokter? Helemaal niet zelfs."

  Stenman zegt dat hij brute pech heeft gehad. "Niemand kon voorzien dat dit zou gebeuren. Ik wilde zo graag tonen dat ik een goeie speler ben voor Club en dus wilde ik ook tegen KVK spelen. Ik wilde er vanaf het begin staan voor de supporters. Zij zijn belangrijk voor ons. Zeg hen dat ik zeker terugkom."

  "Ik wil donderdag in het stadion zitten"

  Donderdag ontmoet Club in de 1/16e finales van de Europa League Hannover. Stenman: "Dinsdag kan ik normaal gezien naar huis en donderdag wil ik zó graag in het Jan Breydelstadion zijn. Maar daar moet de dokter over oordelen. Misschien is het niet verstandig dat ik de match ga bekijken, we zien wel."