• home
 • video
 • pas verschenen

  Leye: "Overlijden Guy is 20x belangrijker"

  Leye: "Guy was de beste fysiektrainer van België"

  Mbaye Leye was een van de boemannen van zijn ex-club Standard, maar na de match spookte vooral de dood van Guy Namurois door zijn hoofd. De spits van Zulte Waregem werkte nog samen met de onverwachts overleden fysiektrainer bij Standard.

  Ondanks de zege van Zulte Waregem zat Mbaye Leye in zak en as na de match. "Ik zat in de kleedkamer te huilen en dat hebben mijn ploegmaats meteen gemerkt. Er heeft niemand gejuicht. Het overlijden van Guy is 20 keer belangrijker dan de match", zegt Leye in Gazet van Antwerpen/Het Belang van Limburg.

  "Guy was de beste fysiektrainer van België. Standard zal hem heel hard missen. Het moet donderdag absoluut winnen tegen Wisla Krakau. Voor Guy."

  "Het enige wat ik nu nog kan doen, is mijn medeleven betuigen aan zijn familie en hen gaan steunen op de begrafenis."

  Berrier: "Dit nieuws komt hard aan"

  Ook Franck Berrier, goed voor drie assists, kende Guy Namurois goed. Hij werkte intensief met hem samen tijdens zijn revalidatie. "Vandaag is er veel vreugde, maar ook veel verdriet. Het nieuws komt hard aan: ik stond dicht bij hem tijdens mijn revalidatie. Het is een triest bericht, dat in schril contrast staat met onze blijheid voor de drie punten."