• home
 • video
 • pas verschenen

  Devolder: "Hopelijk kan ik concurreren"

  Stijn Devolder bereidde zich in de Algarve voor op het Belgische openingsweekend.

  Komend weekend wordt er weer gekoerst op de vaderlandse wegen. Met De Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne gaat het Belgische seizoen van start. Stijn Devolder gaat na een kwakkeljaar op zoek naar eerherstel.

  2011 was een jaar om snel te vergeten voor Stijn Devolder. De 32-jarige renner van Vacansoleil-DCM heeft de ontgoochelingen intussen doorgespoeld, maar is nog een beetje in het ongewisse over zijn vormpeil.

  "In de Ronde van de Algarve heb ik vier dagen in goed weer kunnen rijden, dat was goed om mijn conditie op niveau te brengen", zegt de renner van Vacansoleil-DCM aan Sporza. "Jammer genoeg was het daarvoor minder goed, met vriesweer in de ster van Bessèges."

  "Ik hoop dat ik kan concurreren met de mannen die Qatar en Oman reden, want dat was wel de ideale voorbereiding."

  Na een teleurstellend seizoen zit Devolder op hete kolen om zich weer met de top te meten, al wil de renner van Vacansoleil-DCM dat niet met zo veel woorden zeggen.

  "Of ik revanchegevoelens heb voor 2011? Zeker niet. Wat voorbij is, is voorbij. Het is wat het is. Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen en die zal ik zoals elk jaar proberen te nemen", zegt Devolder.

  "Van Avermaet zal goed zijn"

  Wie tipt Devolder voor het openingsweekend? "Het is moeilijk voor mij, die de Algarve reed met drie massapurten en een aankomst bergop, om er iemand uit te pikken voor de Belgische wedstrijden. Eén naam? Doe maar Van Avermaet."