• home
 • video
 • pas verschenen

  Devries over Fed Cup-nederlaag: "Alles gegeven"

  Wickmayer en Van Uytvanck kunnen niet winnen in het dubbelspel.

  België is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van de Fed Cup. Servië was in Charleroi te sterk in het beslissende dubbelspel. Servië verslaat zo België met 3-2.

  De tweede dag was nochtans prima begonnen voor het Belgische Fed Cup-team. Yanina Wickmayer zette België op 2-1 na een zege tegen de onervaren Aleksandra Krunic (18), die de geblesseerde Jelena Jankovic verving.

  Krunic (WTA-198) was geen partij voor Wickmayer. Ze brak wel meteen door de service van Wickmayer (0-1). Wickmayer was kwaad en gooide haar racket tegen de grond. Het leek bevrijdend te werken. Wickmayer speelde sterk en won twaalf spelletjes op een rij: 6-1 en 6-0.

  Kirsten Flipkens kon het vervolgens afmaken tegen Bojana Jovanovksi, maar de Servische was sterker en hing de bordjes weer gelijk.

  Flipkens maakte in de eerste set weinig klaar tegen de nummer 105 van de WTA-ranglijst. De Belgische kreeg een 6-2 om de oren. In set 2 herpakte Flipkens zich. Tot 4-4 ging het gelijk op, toen was het afgelopen.

  Wickmayer en Van Uytvanck kraken in dubbelspel

  En zo moest het dubbelspel dus voor de beslissing zorgen en daarin profiteerde Servië van de vermoeidheid van Yanina Wickmayer, die samen met de 17-jarige Alison Van Uytvanck op het terrein verscheen. De twee hadden nog niet samen gespeeld, het was te merken.

  Jovanovski en Krunic wonnen set 1, maar in de tweede set trokken de Belgen het opnieuw recht. Van Uytvanck, die debuteerde, durfde meer. In set 3 kreeg Wickmayer het fysiek moeilijk. Een vroege break sneed ons land de adem af: 1-6.

  Devries: "We hebben er alles aan gedaan"

  Ann Devries hinkte na de nederlaag op twee gedachten. "Ontgoocheld omdat we verloren, maar ik heb ook een goed gevoel, omdat we er alles aan gedaan hebben", zei de Fed Cup-ploeg-kapiteine.

  "In het dubbel is het aangekomen op een paar punten. Het is een les: we moeten naar een vast dubbelteam groeien, al weet ik dat dat niet zo simpel is. Je kunt Wickmayer en Flipkens niet verplichten om in toernooien te dubbelen, want het is een risico op blessures."

  "Ik zie dit niet als een gemiste kans. We zullen in de toekomst ook een goeie ploeg hebben die hard zal werken."

  Wickmayer: "Kunnen nog groeien als team"

  Yanina Wickmayer was er het hart van in dat het niet goed afliep, maar moest berusten in het verlies. "We hebben alles gegeven, het was een zwaar weekend."

  "Ik speelde eerst het enkelspel en dat dubbelspel bleef maar duren. De Servische meisjes zetten veel druk, er was op het einde niets meer aan te doen. Ze speelden goed en hadden wat geluk."

  "Maar wij kunnen als team nog groeien. Ik ben zelf ook nog altijd maar 22. De ploeg is de laatste jaren veel veranderd, we hebben niet echt kunnen bouwen. We moeten geloven in dit team en in de toekomst wat meer dubbelen."

  Van Uytvanck: "Ik heb me geamuseerd"

  De 17-jarige Alison Van Uytvanck kreeg voor het dubbelspel de voorkeur op Kirsten Flipkens. "Ik heb me toch geamuseerd op het veld", zei ze. "Toen Ann Devries me tijdens de wedstrijd van Kirsten vroeg om me op te warmen, had ik begrepen dat ik zou spelen. In het begin van de wedstrijd had ik wat last van stress, maar die is gaandeweg verdwenen."