• home
 • video
 • pas verschenen

  "Misschien uitleenbeurt als situatie zo blijft"

  Romelu Lukaku was vandaag te gast op het Autosalon. Hij blikte er met Sporza terug op zijn eerste seizoenshelft bij Chelsea. "Het was niet wat ik ervan verwacht had", gaf een eerlijke Lukaku toe. Een uitleenbeurt aan een subtopper sluit de spits niet langer uit.

  "Het begon goed met mijn debuut tegen Norwich en ook in de League Cup speelde ik goed tegen Fulham", steekt Romelu Lukaku van wal.

   "Maar toen het met de ploeg minder ging, werd het ook voor mij moeilijker. Bij Chelsea zeiden ze me ook dat jongeren zoals ik helaas wat minder kansen krijgen als het niet vlot draait."

  "Toch voel ik me goed. Ik wou spelen en trainen met spelers van het hoogste niveau en daar ben ik nu mee bezig."

  "Als je echt wil slagen bij een topclub moet je er veel voor over hebben. Ik moet dus geduldig blijven."

  Toch is het geduld van Lukaku niet eindeloos. "Als mijn situatie de komende zes maanden niet verandert, probeer ik een jaar bij een suptopper te spelen", zegt hij.

  "Dat kan bij een team in Engeland of in Frankrijk of zo zijn. Daar zou ik een jaartje goed kunnen spelen om daarna terug te keren naar Chelsea als volwaardige prof."

  "Niet spelen is soms frustrerend, maar ik moet ook aan de ploeg denken. Zo hadden we zaterdag heel veel geluk tegen Sunderland. Stel je voor dat ik inval en we verliezen nog omdat ik de bal kwijtspeel. Dan kan ik mijn carrière bij Chelsea wel vergeten!"