• home
 • video
 • pas verschenen

  Ilse Heylen verovert brons op Masters judo

  De nummer 2 van de wereld is te sterk voor Heylen, zelf nummer 15. (archieffoto)

  Ilse Heylen (-52 kg) is derde geworden op de Masters judo in Almaty, in Kazachstan. Enkel de top 16 van de wereld van elke gewichtscategorie is daar uitgenodigd. Charline Van Snick en Dirk Van Tichelt eindigden vijfde.

  De 34-jarige Heylen is de nummer 15 van de wereld. Ze won van de Portugese Ramos (12e) en de Mongolische Munkhbaatar (3e) met ippon. In de halve finale was de Japanse Misato Nakamura, tweede van de wereld, met ippon te sterk.

  In de - 48 kg staat Charline Van Snick vierde op de wereldranking. De Russin Ljudmila Bogdanova (12e) moest er eerst aan geloven, maar dan liep de Belgische tegen de Italiaanse Elena Moretti (16e) aan. Ze werd vijfde.

  Bij de mannen eindigde Dirk Van Tichelt (-73 kg) ook vijfde. De nummer acht van de wereld klopte de Kazach Rinat Ibragimov (26e), maar verloor van de nummer vier, de Japanner Hiroyuki Akimoto. Zondag komt Elco van der Geest (-100 kg) nog in actie.

  Uitslagen Masters zaterdag:

  • Charline Van Snick (-48 kg):
   R1 VAN SNICK - Bogdanova (Rus) ippon
   KF Moretti (Ita) - VAN SNICK ippon
   Charline Van Snick eindigt vijfde.
  • Ilse Heylen (-52 kg):
   R1 HEYLEN - Ramos (Po) ippon
   KF HEYLEN - Munkhbaatar (Mon) ippon
   HF Nakamura (Jap) - HEYLEN ippon
   Ilse Heylen verovert brons.
  • Dirk Van Tichelt (-73 kg):
   R1 VAN TICHELT - Ibragimov (Kaz) ippon
   KF Akimoto (Jap) - VAN TICHELT 2 yuko's
   Dirk Van Tichelt eindigt vijfde.
  • Elco van der Geest (-100 kg):
   R1 VAN DER GEEST - Naidan (Mon) zondag