• home
 • video
 • pas verschenen

  Clijsters: "Carl Maes maakt me nog beter"

  Kim Clijsters en Carl Maes: "Hij is altijd belangrijk geweest in mijn carrière."

  Kim Clijsters begint maandag aan de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Voor haar laatste seizoen werkt de tennisster weer samen met coach Carl Maes. "Ik leer nog veel van hem bij", vertelt Clijsters in Australië aan Sporza.

  Kim Clijsters speelt voor de tiende keer de Australian Open. Voor de start van haar laatste seizoen heeft ze een grote entourage naar Australië verscheept.

  Naast een coach, een fysiotherapeut en een sparringpartner krijgt Clijsters ook het gezelschap van familieleden.

  "Iedereen wou er de laatste keer bij zijn in Australië. Ik ben vooral blij dat mijn zus (Elke Clijsters, red) en haar zoontje hier zijn", vertelt Clijsters aan Sporza.

  "Ik ben erg gemotiveerd. Voor mij is het zeker geen vakantie. Ik wil het zo goed mogelijk doen in mijn laatste Australian Open."

  "Het is leuk om Carl weer naast mij te hebben"

  Om in haar laatste seizoen goed te presteren werkt Kim Clijsters opnieuw samen met coach Carl Maes.

  "Hij is altijd belangrijk geweest in mijn carrière. Toen ik jong was, ving hij me altijd op als ik van huis was", zegt Clijsters.

  "Het is leuk om Carl weer naast mij te hebben. Hij is de laatste jaren ook geëvolueerd als coach. Ik leer nog altijd bij."

  "Hij maakt me nog beter als speelster. Dankzij hem twijfel ik minder en sta ik met meer vertrouwen op het terrein."

  "Serena Williams oogt fitter dan vroeger"

  Kim Clijsters verdedigt haar titel op de Australian Open. Een van haar grootste concurrentes wordt Serena Williams denkt ze. "Ze oogt veel fitter dan vroeger", zegt Clijsters. "En ze zal gebeten zijn om haar verloren finale op de US Open goed te maken." Williams verloor vorig jaar op de US Open van Samantha Stosur in de finale.