• home
 • video
 • pas verschenen

  OH Leuven haalt ervaren IJslandse verdediger

  Stefan Gislason (31) is een ex-jeugdspeler van Arsenal.

  Oud-Heverlee Leuven heeft zich versterkt met Stefan Gislason. De 31-jarige IJslander komt over van de Noorse club Lilleström en tekende een contract voor anderhalf seizoen met een jaar optie. Hij kan zaterdag al meespelen tegen Lokeren.

  Stefan Gislason kan bij Oud-Heverlee Leuven zowel centraal achterin als op het middenveld opgesteld worden. De lange IJslander (1,95 meter) moet lengte en ervaring in de ploeg brengen. Zaterdag kan hij zijn debuut maken in de competitie tegen Lokeren.

  Gislason speelde even bij de jeugd van de Engelse topclub Arsenal. Daarna stond hij onder meer op de loonlijst bij de Deense clubs Lyn Oslo en Bröndby, waar hij kapitein was, en de Noorse teams Viking en Lilleström.

  Als international verzamelde Gislason 33 caps voor de IJslandse nationale ploeg.