• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys: "Gelukkig gaat het beter met Wellens"

  Een dag na zijn achtste triomf op het BK heeft Sven Nys voor de veldrit in Otegem de pers nog eens toegesproken. Hij blikte terug op de emoties die hij zondag voelde, sprak over Bart Wellens en blikte al een keer vooruit naar het WK.

  "Ik had Wellens na het BK aan de lijn", zei Nys. "Ik was echt opgelucht dat het beter met hem ging. Een geblokkeerde rug verdwijnt in het niets met iemand die vecht voor zijn leven."

  "We hebben samen ook veel meegemaakt. We zijn samen groot geworden. Een paar dagen geleden zei ik hem lachend nog dat hij beter wegbleef uit Hooglede (waar het BK plaatsvond, red), omdat hij er nooit veel geluk kende."

  "Parcours van het WK ligt mij enorm"

  Nys blikte maandag ook al eens vooruit naar het WK, dat op 29 januari in Koksijde wordt gereden. "Dat parcours ligt mij enorm. Als ik ooit nog eens wereldkampioen wil worden, dan is de grootste mogelijkheid daartoe weggelegd in Koksijde."

  "Ik ga sowieso stoppen als 38-jarige", zegt de 35-jarige Nys. "Er bestaat immers ook nog iets anders in het leven dan het veldrijden. Ik wil m'n carrière beëindigen in schoonheid."

  "Velen zien in mij de topfavoriet voor het WK. Maar vergeet Zdenek Stybar niet en ook in het Belgische kamp zitten er kandidaten voor de wereldtitel."