• home
 • video
 • pas verschenen

  Mevrouw Wellens: "Bart is een eerlijk renner"

  Lentel De Hertog heeft op de website van haar man Bart Wellens gereageerd op diens toestand. Ze weerlegt ook insinuaties die her en der de kop opsteken. "Ik ben getrouwd met een speelvogel, niet met een oen." Wellens is aan de beterhand en mag de intensive care over enkele dagen verlaten.

  "Barts lichaam vecht dapper", zegt Lentel. "In het weekend ging alles heel snel en naar de precieze oorzaak blijft het voorlopig nog wat zoeken. We zijn ervan overtuigd dat de dokters er alles aan zullen doen om dit op te helderen."

  "We willen deze situatie zeker niet dramatiseren noch minimaliseren. We plukken vanaf nu de dag en aan de mogelijke gevolgen voor Barts toekomst denken we nog niet. Een goed herstel is nu prioriteit!"

  "Ik las en hoorde dat enkele mensen een beetje sceptisch doen over de reden van Barts aandoening. Zelf had ik niet eens stilgestaan bij het feit dat iemand verkeerde dingen zou denken - naïviteit misschien?"

  "Toch zou ik de insinuaties graag de kop willen indrukken met de boodschap dat ik weet dat Bart een eerlijk renner is. En als er 's nachts gevreesd wordt voor je leven, zou het wel heel dom zijn om niet de volledige waarheid te vertellen aan de dokters. Ik ben getrouwd met een speelvogel, niet met een oen."

  UZ Antwerpen: "Bloedvergiftiging is de oorzaak"

  Wellens mag over enkele dagen de intensive care verlaten. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat Wellens leed aan een  bloedvergiftiging. Dat zegt dokter Philippe Jorens van de afdeling intensieve verzorging van het UZ Antwerpen.

  "Een bacterie of virus heeft de bloedvergiftiging veroorzaakt, waardoor verschillende organen niet of amper werkten", legt Jorens uit. Griep heeft die vergiftiging dus niet veroorzaakt. Wat dan wel, weten ook de dokters niet.

  Over Wellens' sportieve toekomst zei Jorens maandagmiddag: "We hebben geen glazen bol natuurlijk. Maar zoals de situatie nu is, denk ik dat hij op het volgende BK even sterk zal zijn als hij was."