• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maradona: "Leonardo? Slijmbal en verrader"

  Diego Maradona heeft zwaar uitgehaald naar Leonardo, nu sportief directeur bij Paris Saint-Germain. De Braziliaan reageert laconiek op de woorden van Maradona.

  "Ik begrijp Leonardo niet goed. Niet toen hij van Milan naar Inter trok en nog minder vandaag, met wat hij bij PSG uitspookt. Is hij nu speler, trainer, makelaar of oliebaron?", vraagt Maradona zich luidop af.

  "Dit is het bewijs dat het in het voetbal van vandaag loont als je weet hoe te lobbyen. Ik hou niet van slijmballen, en ik hou niet van wat Leonardo doet. Van Milan naar Inter gaan, dat hoort niet. Dat is als Boca Juniors ruilen voor River Plate: niets minder dan verraad."

  "Maar verraders zijn er altijd en ze tekenen contracten bij rijken. Als je het zo bekijkt, heeft Leonardo wel gelijk en ik niet", aldus Maradona.

  Leonardo heeft de verwijten van de Argentijn niet aan zijn hart laten komen. "Maradona heeft gelijk", reageerde hij laconiek. "Ik begrijp mezelf ook niet. Hij is de op twee na beste speler ter wereld aller tijden. Nu is er ook Messi, de allerbeste", zei Leonardo, die zijn landgenoot Pelé ook hoger inschat dan Maradona.