• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Federer: "Opgeven was de juiste beslissing"

  Roger Federer heeft zich teruggetrokken uit het toernooi van Doha. De Zwitser, titelverdediger in Qatar, heeft te veel last van een rugblessure. "Ik wil geen risico nemen voor de Australian Open", zegt hij.

  Federer had al last van zijn rug in zijn kwartfinale tegen de Italiaan Seppi. "Ik speelde al met de handrem op. De pijn is er nog en met het oog op de Australian Open is dit de enige juiste beslissing."

  "Ik ben optimistisch voor de Australian Open, omdat het niet zo ernstig is. Ik heb al rugpijn gehad in het verleden en ik ken mijn lichaam. Met de nodige rust en de juiste behandeling lukt het wel."

  De huidige nummer 3 van de wereld won in zijn carrière al vier keer het Australische grandslamtoernooi, in 2004, 2006, 2007 en 2010.