• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Clijsters: "Denk dat het oké is voor Melbourne"

  De heupblessure van Kim Clijsters lijkt voorlopig mee te vallen. "Ik had krampen en wou erger voorkomen", zei ze in Brisbane aan Sporza. Morgen trekt Clijsters wel naar het ziekenhuis voor een scan.

  Kim Clijsters bevestigde na haar opgave in haar halve finale in Brisbane wat iedereen vermoedde: nog tijdens de eerste set tegen Daniela Hantuchova kreeg ze last van pijnscheuten in haar linkerheup. Maar ze heeft een "goed gevoel" voor de Australian Open.

  Clijsters vertelde de pers in Brisbane dat ze opgaf om erger te voorkomen. "Ik had een gespannen gevoel in mijn heup en ik wou geen risico's nemen. Ik wou geen scheurtje of iets anders oplopen."

  "Het was een moeilijke beslissing, maar de pijn werd steeds erger. Op die manier kon ik niet goed meer tennissen."

  "Mijn ervaring leert me dat het normaal wel in orde komt voor Melbourne. Ik denk dat het oké is. Maar voor alle zekerheid ga ik zaterdag naar het ziekenhuis voor een scan." De Australian Open beginnen op 16 januari in Melbourne.