• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rooney dokt voor laat restaurantbezoek

  Wayne Rooney zal zich zijn avondje uit op Boxing Day (tweede kerstdag) nog wel even herinneren. De aanvaller krijgt van zijn club Manchester United een boete van 240.000 euro.

  Na de 5-0-overwinning tegen Wigan was Rooney met vrouwlief Colleen en ploegmaats Darron Gibson en Jonny Evans tot in de vroege uurtjes op restaurant gegaan. Een dag later presteerde Rooney maar slap op de training.

  Coach Alex Ferguson kon er niet mee lachen, weerde Rooney uit de kern voor de match van zaterdag tegen Blackburn (2-3-nederlaag) en legde hem de boete op. Rooney zal het niet voelen, want 240.000 euro komt ongeveer overeen met zijn weekloon.

  Evans en Gibson werden door United overigens ook gestraft, maar over hun sanctie is verder niets bekendgemaakt.