• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Onze man in de bobslee van Sluszny: 130 km/uur

  Komend weekend vertegenwoordigt Marc Sluszny ons land op het EK bobslee in Winterberg in de tweemans- en viermansbob. Wij gingen mee op training. Marc vertelt over zijn motivatie en het extreme karakter van de sport. Hij nam ons ook mee voor een afdaling. En die was hard.

  Sporza trok eind december mee naar de bobsleepiste in Winterberg, in Duitsland. Daar bereidt Marc Sluszny zich voor op het EK boblee. Hij plaatste zich midden december met de tweemans- én viermansbob.

  Bekijk de filmpjes en kom alles te weten over de motivatie van Marc. Waarom koos hij voor deze extreme sport? Waar ligt de uitdaging? En vooral: hoe bang was hij toen hij voor het eerst achter het stuur kroop? 

  Aan het einde van de dag stapten wij, niet zonder risico, mee in de bobslee voor een tripje van een dikke minuut. Topsnelheid? 130 km/u.