12. 90+2' - Doelpunt - Stipe Perica (1 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 19 - 06/01/23 - 20:50
    90+2'
    Stipe Perica
    90+2'
    1 - 1

In de eerste match na de winterstop heeft Standard met veel moeite de punten kunnen delen met de bezoekers uit Sint-Truiden. In de 92e minuut trapte STVV-verdediger Bauer naast een hoge bal, Perica pakte het geschenk uit.

Standard - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Diep in de extra tijd krijgt Standard toch nog wat het verdient. Verdedigend mistasten van verdediger Bauer wordt genadeloos afgestraft. Perica maakt er nog 1-1 van.

• Man van de match: Samen met Alzate de dirigent op het middenveld en nadien ook een uitblinker op de rechterflank. Balikwisha speelde vandaag opnieuw een verdienstelijke partij voor Standard en bezorgde Al-Dakhil een hoop problemen.

• Statistiek: Standard kan al vier wedstrijden op rij niet winnen in eigen huis van STVV. De laatste overwinning dateert al van 2018 . De Limburgers wonnen sindsdien twee keer en speelden ook twee keer gelijk.

Lang wachten op doelgevaar

De eerste JPL-wedstrijd van het nieuwe jaar ging vanavond niet van start met champagnevoetbal.

Na een gesloten en potig openingskwartier kon Standard toch het balbezit opeisen en de regie overnemen. STVV zakte diep in en loerde op de counter.

Onder impuls van Donnum en Balikwisha creëerde de thuisploeg wel wat kansjes, maar doelman Schmidt moest nooit echt redding brengen.

De grootste kans in de eerste helft was voor Laifis die vrij kon koppen op een vrije trap. De Cyprioot kon de bal echter niet binnen het doelkader mikken en zo bleven de netten schoon voor de rust.

Ook na de pauze bleef het een tijd lang wachten op doelgevaar. Pas rond het uur kon Standard de druk weer opvoeren, maar opnieuw zonder veel dreiging.

Een snelle tegenprik en een cadeautje

STVV zorgde wel voor animo want na een snelle en zeldzame tegenprik werkte Hayashi zomaar de openingstreffer tegen de touwen.

Een snelle combinatie over de rechterflank werd door Bruno helemaal verkeerd geraakt. De Japanner profiteerde en bracht zijn team op voorsprong.

Een reeks Luikse wissels moesten voor verandering zorgen, maar het waren pas de laatste twee nieuwkomers (Ohio en Canak) die echt voor dreiging konden zorgen.

Diep in de toegevoegde tijd werd een lange bal nog verkeerd ingeschat door STVV-verdediger Bauer waardoor Canak de bal simpel voor doel kon brengen.

Perica twijfelde geen moment en tekende voor de verdiende gelijkmaker. Eindstand: 1-1.

Deila: "De gelijkmaker was zeker verdiend"

Ameen Al-Dakhil (STVV): "We stonden goed in blok en hadden ons doelpunt gemaakt. Het is heel jammer dat we die tegengoal dan nog slikken. Het was heel fijn om terug te zijn op Sclessin. Of ik weg wil uit Sint-Truiden? Er zijn veel geruchten en we zien wel in de toekomst. Voorlopig speel ik gewoon mijn wedstrijden aan 100% inzet."

Merveille Bokadi (Standard): "Ik ben opgelucht dat we die goal nog kunnen maken, maar ik denk dat we eigenlijk nog meer hadden verdiend. We waren de hele wedstrijd baas. STVV heeft maar weinig gecreëerd."

Bernd Hollerbach (trainer STVV): "Het is ergerlijk dat we die gelijkmaker toch nog slikken, maar toch de complimenten aan de ploeg voor hun inzet vandaag. We hebben Standard weinig ruimte gegeven. Ik heb de spelers gezegd dat we met moed naar huis kunnen rijden."

Ronny Deila (trainer Standard): "We deden veel goed. We speelden bijna de hele wedstrijd op hun helft en hadden veel balbezit. Het ontbrak ons aan nauwkeurigheid. Natuurlijk scoren zij op de enige kans die ze hadden en maakten ze het ons erg lastig. De gelijkmaker was dus zeker verdiend."

90+5'

EINDE: 1-1

De scheidsrechter maakt een einde aan de wedstrijd. Standard redt een puntje door diep in de toegevoegde tijd de verdiende gelijkmaker tegen de netten te trappen. Eindstand: 1-1.

90+3'

De organisatie is even volledig zoek bij beide ploegen. Bokadi verschalkt ei zo na zijn eigen doelman en beide ploegen zijn het noorden even volledig kwijt. We spelen nog een minuut.

90+2'
    90+1'

Dan toch de 1-1!

Daar is dan toch de gelijkmaker na een blunder in de defensie! Een lange bal wordt helemaal verkeerd ingeschat door Bauer en zo gaat Canak met de bal aan de haal. De jonge Belg bedient Perica en die glijdt de bal in het open doel.

90+1'

90'

Opnieuw zorgt Ohio voor gevaar. De invaller zorgt voor heel wat opwinding en laat een goede indruk na. Intussen krijgen we 5 minuten toegevoegde tijd.

89'

STVV staat gewoon goed en vecht voor elke meter.

Stef Wijnants
    88'

Het moet stilaan gaan gebeuren voor de thuisploeg. Aan inzet geen gebrek bij Standard, maar het ontbreekt hen tot dusver aan uitgespeelde kansen.