Vagner
1 - 2
Vagner
75'

Seraing heeft 2023 ingezet met een eerste overwinning onder trainer Jean-Sébastien Legros. Het won zaterdagavond met 1-2 op het veld van Oostende en geeft zo de rode lantaarn (voorlopig?) door aan Zulte Waregem.

KV Oostende - Seraing in een notendop:

• Sleutelmoment: de gelijkmaker van Mvoué vlak voor de rust was een mentale tik voor de thuisploeg en gaf Seraing de mentale boost die het nodig had voor de 2e helft.

• Man van de match: Christophe Lepoint toonde dat hij op zijn 38e nog steeds van goudwaarde kan zijn voor een team als Seraing. Met zijn ervaring was hij een baken van rust bij de bezoekers.

• Statistiek: 0.34, ziehier de xG (expected goals) van Seraing op basis van de kansen. En toch 2 keer scoren. Dat heet efficiëntie.

Gretig Oostende botst op efficiënt Seraing

Oostende kreeg voor de degradatietopper tegen Seraing nog eens het bezoek van Alexander Blessin, die coach die de kustploeg een tijdlang zo dartel liet voetballen.

De aanwezigheid van de Duitser in de tribunes leek KVO te inspireren, want de thuisploeg was zeker voor de rust heer en meester. Na een vroege goal van Bätzner - een knap gekruist schot - kon Oostende vanuit een zetel voetballen, Seraing slaagde er nauwelijks in om een kans die naam waardig te fabriceren.

Dat de bezoekers toch met een gelijke stand de rust haalden, was bijzonder gevleid. Mvoué trof raak vlak voor de pauze, met de eerste mogelijkheid die Seraing kreeg. Een flinke domper voor KVO, dat tot dan toe gedomineerd had.

De thuisploeg was ook in de 2e helft aanvankelijk nog baas, al slaagde Seraing er wel in om de tegenstander hoger onder druk te zetten. Toch was Oostende het gretigst, met een hard werkende Ambrose en een gretige Sakamoto die verwoed op zoek gingen naar een 2e doelpunt.

Maar net als voor de rust liep KVO in het mes. Een kwartier voor tijd schoof Vagner vanaf de rand van de zestien zowaar de 1-2 binnen. Tot overmaat van ramp pakten Urhoghide en invaller D'Haese in minder dan 2 minuten tijd allebei rood. Met z'n negenen was het voor Oostende onbegonnen werk om nog een punt te redden.

Een pijnlijke thuisnederlaag dus voor KVO, dat met een 0 op 9 onderaan blijft hangen. Seraing mag de rode lantaarn doorgeven aan Zulte Waregem, dat zondag KV Mechelen ontvangt.

Seraing-coach: "Hopelijk begin van onze comeback"

• Seraing-coach Jean-Sébastien Legros bij Eleven Sports: "We begonnen heel slecht en hebben geen grote match gespeeld. We kunnen beter. Maar op zo'n avond moet je pragmatisch zijn en de 3 punten met de glimlach pakken."

"Dat er veel druk zou zijn vanaf de start, wisten we. Gaandeweg kwam er wel meer ruimte en de gelijkmaker voor de rust was een boost. In de 2e helft hebben we met een goeie organisatie en een goeie teamgeest gespeeld. Dat was bemoedigend."

"We hebben Christophe Lepoint gemist. Hij speelt vandaag een uitzonderlijke match. Hij heeft deze jonge ploeg geleid en zijn rol perfect ingevuld. Je ziet het verschil wanneer hij erbij is. Als trainer is het een droom om zo'n speler op het veld te hebben."

"We hopen dat dit het begin is van onze comeback. Dit geeft ons vertrouwen voor de match tegen Standard. We hoeven niet bang te zijn. Voor eigen volk zal er veel sfeer zijn. De spelers zullen hypergemotiveerd zijn."

• Oostende-coach Dominik Thalhammer bij Eleven Sports: "Ik weet niet of we genoeg gedaan hebben om de match te winnen, maar we hadden zeker niet verdiend om ze te verliezen."

"Onze start was goed, alles liep goed. Misschien zijn we mondjesmaat wat te passief geworden en was de 1-1 daar een gevolg van. Onze 2e helft was wel weer iets beter. We hebben nog wat kansen gehad."

"Deze nederlaag brengt ons in een lastig parket, maar net nu moeten we tonen dat we een team zijn. We moeten hard blijven werken en erin geloven. Ik blijf optimistisch. We kunnen dit omdraaien."

90+9' tweede helft
90+8'

Ref Laforge blaast voor het einde van de wedstrijd. Seraing pakt de volle buit en geeft de rode lantaarn door aan Zulte Waregem, dat morgen nog speelt.

90+6'

Bijna 1-3

Vagner laat na om zout in de Oostendse wonde te strooien. Oog in oog met Phillips schuift hij de bal naast.

90+2'

Ambrose jaagt nog eens een bal in de zestien, maar daar staat niemand op de juiste plek om iets nuttigs te doen met de voorzet.

90+2'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
90'

Extra tijd

We voetballen nog 8 minuten voort. Kan de thuisploeg in die extra minuten toch nog een punt uit het vuur slepen?

88'
87'

Geen penalty voor KVO

Bij Oostende claimen ze een penalty voor een fout op Capon in de zestien, maar daar wil Laforge niet van weten. De potjes koken even over en de ref moet zelfs de kapitein van Oostende vragen om de thuisfans tot kalmte aan te manen.

86'
85'
85'
83'
82'

Oostende met 9

Urhoghide is nog maar net van het veld met zijn tweede gele kaart en nu pakt ook D'Haese rechtstreeks rood voor een drieste tussenkomst. Oostende moet de wedstrijd volmaken met z'n negenen.