89'
Damien Marcq
1 - 2
89'

Felice Mazzu heeft zijn eerste zege na zijn terugkeer bij Charleroi te pakken. Charleroi domineerde voor de pauze bij Eupen, maar kwam toch op achterstand. In een meer evenwichtige tweede helft leek er niet meer in te zitten dan de verdiende gelijkmaker, maar in de slotfase sloegen de bezoekers toe op een corner.

Eupen - Charleroi in een notendop

• Sleutelmoment: Peeters en Prevljak snijden even voor het uur door de verdediging van Charleroi, maar Koffi brengt redding. Even later hangt de bal aan de overkant in het net. Geen 2-0 voor Eupen, maar wel de gelijkmaker.
  • Man van de Match: Bijna 300 wedstrijden speelde Damien Marcq als middenvelder, maar sinds kort schikt hij zich in zijn rol als verdediger. Dat doet hij meer dan behoorlijk en vandaag deed hij er warempel nog een doelpunt bij.
  • Opvallend: Edward Still won als coach van Charleroi al zijn wedstrijden tegen Eupen: 3-0, 4-0 en 3-1. Vandaag zag hij als coach van Eupen in zijn eerste treffen met zijn vorige werkgever de keerzijde van de medaille.

Late goal stuwt Charleroi verdiend voorbij Eupen

Eupen en Charleroi zetten 2023 op volle snelheid in, maar enkel de bezoekers konden hun tempo aanhouden. Mbenza zette thuisdoelman Moser na een slimme bal van Zorgane al vroeg aan het werk. Prevljak trapte aan de overkant een uitstekende kans erg slap in, zowat het enige Eupense gevaar.

Het was immers al Charleroi wat de klok sloeg, met Ilaimaharitra en Zorgane die de lakens uitdeelden op het middenveld. Het schoentje knelde bij de afwerking. Nkuba miste een volley, Boukamir leek verrast door de ruimte die hij kreeg en Heymans mikte op Paeshuyse. De voetballogica zegt dat wie de kansen mist, het deksel op de neus krijgt. Lambert bevestigde dat cliché met een rake kopbal: 1-0 vlak voor de rust.

De tweede helft begon met een plaatsbal van Gholizadeh, maar toen nam Eupen verrassend over met een flitsende combinatie. Peeters gebruikte Prevljak als aanspeelpunt, maar Koffi schudde een geweldige redding uit zijn handschoenen. Een belangrijke bovendien, want niet veel later werkte Nkuba een assist van Ilaimaharitra keurig af.

Na die 1-1 was het vooral Charleroi dat op zoek ging naar de zege. Kort voor affluiten bleek dat de magie van Mazzu ook in zijn tweede ambtstermijn bij de Carolo's nog steeds werkt. Marcq kopte een hoekschop raak en schonk Charleroi zo de zege die het verdiende.

Peeters: "Het zal kantje boord worden"

Stef Peeters en Eupen zagen een punt door hun vingers glippen. "Dit is heel vervelend. Over het algemeen was Charleroi misschien wel iets beter, maar op zich was een gelijkspel een terechte uitslag."

"Het kantelpunt was dat wij de 2-0 niet maken en zij twee minuten later wel scoren. Op een stilstaande fase, dat is typisch", foeterde de middenvelder. "Jammer, want we waren aan een goeie reeks bezig. Dit was geen topwedstrijd, maar wel gewoon degelijk."

Eupen had een geweldige zaak kunnen doen met het oog op het behoud. Nu blijft het angstig achterom kijken. "We staan waar we moeten staan, maar het zal kantje boord worden."

90+5'

Einde!

Charleroi heeft zichzelf tegen Eupen gegeven wat het verdiende. Na de rust maakten Nkuba en Marcq het verrassende openingsdoelpunt van Lambert ongedaan.

90+3'
90+3'

De helft van de toegevoegde tijd is verstreken. Wat kan Eupen nog?

90+1'

90+1'
90'

Lang geleden

Het laatste doelpunt van Marcq dateert van 22 februari 2020, toen nog in het shirt van Zulte Waregem.

89'

Marcq met de 1-2!

Alles samengeteld is het logisch, maar dat maakt de vreugde er niet minder uitzinnig om. Marcq kopt van dichtbij een hoekschop binnen en bezorgt Charleroi bijna zeker de volle buit.

87'

Nuhu komt de Eupense aanval versterken, maar plots krijgt Badji een kans aan de andere kant. Uit de draai is het moeilijk afwerken.

87'
86'

Poging van Kayembe

Een afstandsschot van Kayembe neemt te snel hoogte. Eupen lijkt tevreden met een punt, het is Charleroi dat zich niet bij een gelijkspel neerlegt. De tijd tikt langzaam weg.

82'

Mbenza is blind voor zijn ploegmaats en schiet flauw.

81'

Het lijkt erop dat Morioka mag invallen bij de bezoekers. De Japanner heeft meer dan genoeg kwaliteit om Charleroi alsnog drie punten te schenken.

78'

Eupen heeft het vaak lastig in het laatste kwartier. Kan Charleroi daar vandaag ook gebruik van maken?

75'

Spannende wedstrijd

Af en toe lukt het Charleroi nog om Eupen te verstikken, maar over het algemeen is de tweede helft een pak evenwichtiger dan de eerste.