2 - 2
90+2'
2 - 3
90+2'

Kortrijk heeft zondagavond een belangrijke driepunter behaald op het veld van OH Leuven. Een puntendeling leek in de maak, maar dat was buiten Felipe Avenatti gerekend. De Uruguayaan kopte in de extra tijd nog de 2-3 binnen.

OH Leuven - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Diep in de slotfase lijkt een gelijkspel in de maak, maar hoge druk van Kortrijk levert de ploeg een nieuwe kans op. Avenatti bedankt en kopt zijn ploeg naar een belangrijke driepunter.

• Man van de match: Met twee doelpunten is Felipe Avenatti vandaag opnieuw van goudwaarde gebleken voor Bernd Storck. Ook tegen Genk zorgde hij al voor het winnende doelpunt.

• Opvallend: Het is nog maar 2 weken geleden dat Kortrijk op bezoek kwam aan Den Dreef. In de beker ging OHL toen de boot in met 1-3. Vandaag doen de Kortrijkzanen dat kunstje dus nog eens over.

Beide ploegen houden elkaar in evenwicht

Twee ploegen met verschillende ambities sloten de 19e speeldag in de Jupiler Pro League af. OHL wil vol voor de top 8 gaan, Kortrijk zou liever niet degraderen.

De Leuvenaars klommen al snel op voorsprong dankzij een klasseflits van Tamari. De Jordaniër ving een afvallende bal op en knalde van buiten de zestien staalhard in de korte hoek.

In een voorts gezapige eerste helft waren de beste mogelijkheden nadien toch voor Kortrijk.

Een verdiende gelijkmaker kwam er vlak voor rust toen een voorzet van Avenatti voorbij alles en iedereen in doel botste.

De twee teams zouden maar weinig opschieten met een gelijkspel, dus bleef er na de pauze gezocht worden naar een winnende treffer.

Avenatti schenkt Kortrijk drie belangrijke punten

Vlak na de pauze raakte een vrije trap van Holzhauser de paal, maar aan de overkant werden de netten wel gevonden. Sych kreeg de bal met de hulp van een OHL-verdediger voorbij doelman Cojocaru.

De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen want een kwartier later kopte Patris de verdiende gelijkmaker op het bord. De jonge verdediger liep goed in op een mooie hoekschop van Holzhauser.

Het leek er lang naar uit te zien dat de teams de punten gingen delen, maar in het absolute slot kopte Avenatti Kortrijk toch naar de zege.

De Uruguayaan klom boven landgenoot Ricca uit en geeft zijn ploeg zo drie broodnodige punten.

In de stand klimt Kortrijk uit de degradatiezone naar de 15e plaats. Oostende is kind van de rekening en daalt tot in de gevarenzone.

Marc Brys: "Dit komt toch hard aan"

Felipe Avenatti (KV Kortrijk): "Het was een lastige wedstrijd na de vroege achterstand, maar we zijn altijd blijven strijden. We hebben echt een goede mentaliteit getoond. Het is heel leuk om de winnende treffer te scoren. Wat Storck ons bijbrengt? Vechtlust en mentaliteit en dat is wat we ook nodig hadden."

Bernd Storck (trainer KV Kortrijk): "Dit was een open wedstrijd en ik denk dat we met een gelukje winnen, maar vanwege onze mentaliteit is het wel verdiend. We hebben nu een geweldige teamspirit na deze zege en die tegen Genk en dat moeten we gewoon doortrekken."

Siebe Schrijvers (OH Leuven): "Deze nederlaag komt wel aan. Wij hadden even goed kunnen winnen in het slot en die 2-3 deed dus wel pijn. Er komt nu een heel belangrijke periode aan met veel matchen, dus wil je gewoon die eerste wedstrijd winnen. Met mij persoonlijk gaat het steeds beter, ik voel me groeien en heb steeds minder pijn."

Marc Brys (trainer OH Leuven): "Dit is hard aangekomen want we hadden echt wel andere perspectieven voor deze wedstrijd want ik denk dat we deze tegenstander wel aankunnen. Of het spel te open was? Neen, want we speelden vol voor de overwinning. Dat laatste doelpunt hoort er dan bij."

90+4'

EINDE: 2-3

Wat een ontlading in Leuven. Kortrijk doet een gouden zaak en wint net als Waregem en Seraing ook zijn wedstrijd. De troepen van Storck springen op die manier uit de gevarenzone naar de 15e plaats.

90+2'

Winnende treffer voor Kortrijk!

Jawel, toch nog de winnende treffer! Na goed storend werk van invaller Regali krijgt Kortrijk een nieuwe kans om de bal voor te zetten. Loncar brengt de bal goed voor doel en daar kopt Avenatti de bal door de benen van de doelman in doel.

90+1'

90'

We krijgen drie minuten toegevoegde tijd.

86'

We zijn begonnen aan de laatste 5 minuten van de reguliere speeltijd. Krijgen we nog een winnaar? Beide ploegen strijden in elk geval nog vol voor de drie punten.

81'
80'

Na een gezapig kwartier lijkt het slotkwartier voor wat meer animo te zorgen. Nu is het Selemani die zijn schot maar net over de lat ziet zoeven. De daaropvolgende hoekschop wordt gepast verwerkt.

78'
77'

Het publiek leeft op na de gelijkmaker en daar is Tamari weer. De Jordaniër was even uit het spelbeeld verdwenen, maar hier kwam hij weer goed naar binnen geslingerd. Zijn schot wordt uit doel geduwd door Vandenberghe.

77'
76'

Patris kopt de gelijkmaker tegen de touwen

Aan de overkant valt de treffer wel! Holzhauser zorgt opnieuw voor een goede hoekschop en het is Patris die de bal staalhard tegen de netten kopt. 2-2!

75'

Gueye met een grote kans

Gueye krijgt een uitgelezen kans om het genadeschot uit te delen. De spits ging aan de haal met de bal en stormde af op de doelman, maar hij besluit over!

75'
75'
71'

KV Kortrijk is zo'n twintig minuten verwijderd van een heel belangrijke driepunter. Houden de troepen van Storck het vol? In de virtuele stand springen ze op dit moment over Waregem en Oostende naar de 15e plaats (en dus buiten de degradatiezone).