CharleroiKV Mechelen
Jasper Vergoote
Stade du Pays de Charleroi
5216

Charleroi-fans gijzelen match weer: nieuw protest ondanks voorsprong, ref fluit af

za 12 november 2022 22:26
    1. 52' - Doelpunt - Nadhir Benbouali (1 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 17 - 12/11/22 - 20:45
    52'
    Nadhir Benbouali
    52'
    1 - 0

De supporters van Charleroi hebben hun club flink benadeeld. In de eerste helft moest tot twee keer toe een brandje geblust worden, maar de match kon telkens hervat worden. Na bijna 70 minuten ging het licht weer uit bij de aanhang, hoewel Charleroi op dat moment een 1-0-voorsprong te pakken had. Scheidsrechter Jan Boterberg stuurde iedereen definitief naar binnen.

Charleroi - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Met nog iets meer dan 20 minuten te voetballen fluit Jan Boterberg de wedstrijd vroegtijdig af. De fans van Charleroi lieten zich voor een derde keer deze avond vanhun slechtste kant zien. Einde verhaal en een 0-5-zege voor KV Mechelen.

• Man van de match: Veel voetbal hebben we niet te zien gekregen en als er dan toch gespeeld werd was er veel afval van beide zijden. Dan maar Benbouali die zijn ploeg nog op voorsprong had getrapt.

• Opvallend: Hebben de fans te veel macht? Net als tijdens Standard-Anderlecht werd de wedstrijd afgefloten na wangedrag van de supporters.

Tot drie keer toe ongeregeldheden

Het stond in de sterren geschreven dat deze wedstrijd ongeregeldheden zou opleveren. Nog voor de aftrap wilden enkele fans van Charleroi buiten het stadion het vel van voorzitter Mehdi Bayat.Al na bijna twee minuten voetballen was het al van dat. De supporters van Charleroi gooiden massaal tennisballen en Bengaals vuur op de grasmat.

Na wat opruimwerk kon er dan toch gevoetbald worden, maar dat was andermaal buiten de fans van de Carolo's gerekend. Na een kwartier legde Jan Boterberg na nieuwe vuurpijlen de wedstrijd stil.

"Dit is heel slechte reclame voor het Belgisch voetbal", aldus radiocommentator Tom Boudeweel. We kunnen hem geen ongelijk geven.

Ondanks alles kon er wel een eerste helft afgewerkt worden en daarin was Charleroi de gevaarlijkste ploeg. Gholizadeh besloot een keer te slap op Coucke, aan de overzijde trapte Schoofs maar net naast.

De rust leek teruggekeerd op de tribunes, zeker wanneer Benbouali een assist van Zorgane haarfijn voorbij Coucke werkte. Alles weer peis en vree zou je denken, want Charleroi stond op voorsprong.

Vreemd genoeg was ook dat het sein om nog maar eens vuurpijlen op het veld te gooien. Goed wetende dat Charleroi de partij dan met 0-5 zou verliezen. Jan Boterberg had er genoeg van en kon niet anders dan de partij af te fluiten.

Schoofs: "Dit heeft niets met voetbal te maken"

• Rob Schoofs (KV Mechelen): "Dit heeft niets met voetbal te maken. Het was al in de eerste helft duidelijk dat ze zaken op het veld wilden gooien. 0-5 voor ons, dat zijn drie punten die belangrijk zijn en daar is alles mee gezegd. Ik kan hier vandaag niet over voetbal praten als je dit ziet. Dit is gewoon jammer. Jammer voor Charleroi zelf en jammer voor de spelers. De fans denken dat ze heel veel macht hebben. Ik weet niet waar dit naartoe gaat. Elke week is er wel ergens iets aan de hand. Dit is geen reclame voor het voetbal. Ik begrijp niet wat de supporters hiermee willen bereiken. Want ze staan zelfs voor. Er is niemand die wint vandaag."

• Marco Ilaimaharitra (Charleroi): "Ik sta hier met gemengde gevoelens. De supporters bestraffen niet alleen zichzelf maar alle fans. We moeten hier nu niet alle supporters over dezelfde kam scheren. We wisten dat we iets van hen konden verwachten. Nadat de wedstrijd twee keer werd stilgelegd dachten we dat ze hun boodschap hadden overgebracht. We dachten dat ze op het einde van de wedstijd nog zouden fluiten, maar de wedstrijd zo laten eindigen, dat gaat te ver. Je straft op die manier heel de club. Dat zal ons niet helpen."

• Frank Defays (Charleroi): "Zullen we over de wedstrijd of over het stilleggen van de partij praten? We hadden het gevoel dat we de wedstrijd in handen hadden. Vandaag verliezen we drie punten tegen een concurrent voor play-off 2."

• Steven Defour (KV Mechelen): "We waren niet goed genoeg om de drie punten te pakken. De eerste 60 minuten hebben we niet gedaan wat gevraagd werd. Dan mag je van geluk spreken dat dit gebeurt. We hadden er net iemand ingebracht om kansen te creëren. Maar we verloren de duels en de tweede ballen. Er is een te groot verschil tussen ons als thuis- en uitploeg. Dat is niet alleen mentaliteit. Verdedigend staan we dan niet waar we moeten staan. We kunnen niet dezelfde energie creëren en dat is een werkpunt." Over de incidenten: "Dit moet uit het voetbal. Het is heel jammer dat dit gebeurt. Ik pak veel liever de drie punten op het veld. Maar uiteindelijk is het reglement, het reglement."