81'
Halil Akbunar
81'
6 - 0

Westerlo heeft KV Oostende met een oplawaai de WK-stop ingestuurd. Een doodziek KVO hield opendeurdag, Westerlo pakte de vele geschenken gretig uit. 6-0: game, set and match.

Westerlo - KV Oostende in een notendop:

• Man van de match: Nene Dorgeles was met zijn pijlsnelle benen een gesel voor de KVO-defensie. De nog maar 19-jarige Malinees brak de wedstrijd open met het eerste doelpunt.

• Sleutelmoment: Net voor de rust krijgt Westerlo al de kans om KV Oostende helemaal knock-out tegen het canvas te jagen. Nacer Chadli doet dat ook door een strafschop om te zetten.

• Opvallend: In de laatste 4 thuiswedstrijden kon Westerlo niet winnen van KV Oostende. Vanavond gebeurde dat dus wel.

Westerlo beslist de wedstrijd al voor de rust

Het spel van kat en muis. KV Oostende kon de schijn in het eerste kwartier nog een beetje ophouden. Daarna was het al Westerlo wat de klok sloeg.

Met dank aan Nene Dorgeles. Als was hij IShowSpeed, het fenomeen op sociale media, liep Nene iedereen eraf om dan de 1-0 voorbij Phillips te tikken.

Het was de voorbode van een zware avond voor de KVO-doelman.
Want nog voor de rust was de partij al helemaal gespeeld. Dierckx wist een afgeblokt schot in doel te jagen en Chadli deed hetzelfde, maar dan op strafschop. KVO kon maar geen vuist maken en leek een vogel voor de kat.

Oostende moet kelk tot op de bodem ledigen

Na de rust moesten de bezoekers de kelk helemaal tot op de bodem ledigen. Ook de 3 wissels van Thalhammer bij de rust brachten geen zoden aan de dijk. Integendeel.

De momenten waren dan gekomen voor Lyle Foster. De spits van Westerlo kreeg tot twee keer toe wel heel veel ruimte in de zestien. Dat moet je hem uiteraard niet geven, want het resulteerde in de 4-0 en de 5-0. Akbunar zette de Westelse kers op de taart na een ingestudeerde hoekschop. Game, set and match.

Dominik Thalhammer duikt de winterbreak in met flink wat kopzorgen. Het contrast met Jonas De Roeck kan haast niet groter zijn. Westerlo heeft er namelijk een meer dan degelijk parcours opzitten in de eerste klasse.

De Roeck: "Reclame voor Westerlo en het Belgisch voetbal"

• Tuur Dierckx (Westerlo): "Ik denk dat we baas waren. We hebben heel veel kansen gecreëerd en weinig weggegeven. 6-0 is een grote score, maar ik denk dat het wel verdiend is. Nacer (Chadli, red.) vroeg me of hij de penalty mocht nemen. Het was al even geleden dat hij had gescoord en hij wilde de strafschop graag nemen. Uiteindelijk maakt het niet uit wie er scoort. Het is een teamsport."

• Robbie D'Haese (KV Oostende): "Het was gewoon veel te zwak. Van iedereen, ook van mezelf. Tijdens de rust zeiden we dat we ons moesten herpakken en we krijgen er dan opnieuw drie binnen. Dat is zeker niet goed, ook niet voor de meegereisde fans. We zijn nochtans goed gestart met onze pressing. Het enige positieve is dat we nu even de tijd hebben om dit te verwerken."

• Jonas De Roeck (Westerlo): "Het was voor iedereen genieten. We hebben de wedstrijd vanaf de eerste minuut in handen genomen. We wisten wat we moesten verwachten met de pressing van Oostende. De jongens hebben dat schitterend gedaan. Ze hebben uitgevoerd waar we op getraind hebben in die korte periode. Alle verdienste naar de jongens toe. We hebben vandaag goede reclame gemaakt voor Westerlo en voor het Belgisch voetbal. We spelen met jonge gasten en geven iedereen kansen."

• Dominik Thalhammer (KV Oostende): "Het was natuurlijk een grote nederlaag. We waren niet klaar om het voetbal te spelen dat we wilden spelen. Ik denk dat we niet zo slecht waren begonnen. Maar op de momenten dat we de bal veroverden, verloren we het leer ook meteen. We stonden open en incasseerden dan twee doelpunten. We gaven het te makkelijk weg. Het waren grote fouten van ons. Op het einde werd het 6-0, wat kan ik daar op zeggen? Het probleem is dat we te makkelijk 2 à 3 doelpunten incasseerden."

17:47

Het is netjes verdeeld: 3 doelpunten voor de rust en 3 erna. Na de pauze duwde Westerlo het gaspedaal nog even in. Dat resulteerde in doelpunten van Lyle Foster (een tweeklapper) en invaller Akbunar. Westerlo gaat zo met een goed gevoel de WK-break in. Dat kan niet van KV Oostende gezegd worden.

90+1' tweede helft
82'

Akbunar met de 6-0!

De afstraffing wordt nog wat zwaarder voor KV Oostende. Bij Westerlo hebben ze een hoekschop ingestudeerd en dat draait goed uit. Akbunar schiet uiteindelijk via het been van McGeehan binnen.

79'
79'

Daar was bijna de eerredder van KV Oostende. Batzner gaat met het leer aan de haal en schiet dan overhoeks naast.

74'

De handen gaan op elkaar voor Nene Dorgeles. Hij heeft er dan ook een uitstekende wedstrijd op zitten en mag nu gaan rusten.

71'

Westerlo haalt de voet nu van het gaspedaal en KV Oostende lijkt niet meteen meer een vuist te kunnen maken. We gaan zo de slotfase in van de partij.

65'

Eindelijk nog eens een kans voor Oostende. Hornby neemt het leer meteen op de slof, zijn poging vliegt naast.

65'
64'

De wedstrijd is gespeeld, weet ook Jonas De Roeck. Chadli wordt dan ook iets na het uur naar de kant gehaald. Akbunar krijgt nog iets minder dan een half uur om zich te tonen.

60'
59'

Invallen bij een 5-0-achterstand, ga er bij KVO maar aan staan. Dat is precies wat Batzner moet doen.

57'
53'
53'
53'

En daar is de 5-0: Foster doet het opnieuw!

Oostende moet de kelk helemaal tot op de bodem ledigen. Foster staat helemaal alleen in de tweede zone. Hij krijgt zo de unieke kans om er 5-0 van te maken en twijfelt dan ook niet.