Red Panthers houden lang stand tegen topland Argentinië, maar breken 5' voor het einde

  Het eerste deel van een tweeluik tegen Argentinië in de Hockey Pro League eindigde in mineur voor de Red Panthers. Onze nationale hockeyvrouwen kwamen sterk voor de dag en maakten lang aanspraak op een historische overwinning. Maar 5 minuten voor het einde glipte een eventueel punt door hun vingers. Morgen krijgen ze opnieuw een herkansing.

  Nog nooit wonnen de Red Panthers van Argentinië.

   

  Maar dit weekend krijgt onze nationale vrouwelijke hockeyploeg in de Hockey Pro League twee kansen om de nul van het bord te vegen tegen de vice-olympische kampioen.

   

  In het eerste kwart vanavond waren onze landgenoten alleszins al de evenknie van de Argentijnen. Na 10 minuten keken ze - na discutabel gevaarlijk spel van Eugenia Trinchinetti - wel al tegen een achterstand aan. 

   

  Maar enkele minuten later bracht Alix Gerniers onze nationale ploeg langszij via een mooi ingestudeerde strafcorner. In het 2e en 3e kwart bleven de Panthers Argentinië het vuur aan de schenen leggen, én hadden ze de voorsprong zelfs enkele keren aan hun stick.

   

  (Lees onder de tweet voort)

  Het laatste kwart was er dan weer te veel aan voor de Panthers. Argentinië zette de Belgische defensie stevig onder druk. Initieel zonder succes, maar vijf minuten voor het einde brak Maria José Granatto dan toch de ban op een strafcorner-fase.

   

  Onze nationale hockeyspeelsters probeerden nog een slotoffensief in te zetten. Maar in plaats van een gelijkmaker, kregen ze al snel het spreekwoordelijke deksel op de neus. Het was opnieuw Trinchinetti die de ietwat overdreven 3-1-eindstand op het scorebord vastpinde.

   

  Morgen krijgen de Red Panthers - opnieuw om 20.45 uur - al een herkansing.