Ga naar de inhoud

Clash der veteranen: Ronaldinho, Henry en Totti schitteren straks op WK voor "bejaarden"

 wo 13 maart 2024 13:19
Er staan in juni heel wat sterren op het veld.

Midden juni begint het EK, maar kort daarvoor zijn nog heel wat (oude) sterren te bewonderen op een voetbaltoernooi. In Newcastle vindt aan het begin van die maand namelijk een WK voor "bejaarden" plaats. De 8 landen die ooit wereldkampioen werden, nemen het tegen elkaar op. En daarvoor gooien ze heel wat fraaie namen in de strijd, zo vertelt ook Joris Brys in 90 minutes.

Ricardo Kaka, Thierry Henry, Mesut Özil of Frank Lampard. Het zijn slechts enkele van de namen die straks met hun land een gooi doen naar de wereldtitel.

 

Voor het normale nationale elftal zijn ze ondertussen wat oud, maar op het WK voor "bejaarden" (de EPG Cup) krijgen ze een uitgelezen kans om nog eens te tonen waarom ze ooit tot de absolute wereldtop behoorden.

 

Bejaard zijn die spelers natuurlijk ook nog lang niet, maar hun leeftijd ligt wel boven de 35 jaar. Een vereiste om deel te mogen nemen aan het WK, dat doorgaat in St. James' park, het stadion van Newcastle United.

 

Het toernooi begint meteen in de kwartfinales. Hoe dat kan? Er nemen slechts 8 landen deel. De uitverkorenen zijn de 8 (ex-)wereldkampioenen: Brazilië, Italië, Engeland, Uruguay, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Argentinië.

McManaman staat nog altijd even scherp als vroeger.

Filip Joos

Elk land heeft ook al een aanvoerder aangeduid. Zo wordt dat voor Italië Marco Materazzi, Engeland geeft Steve McManaman de band. "En die staat nog even scherp als vroeger", weet Filip Joos in 90 minutes.


Los van de aanvoerders, gaven ook al heel wat vedettes aan dat ze zullen meedoen. Ronaldinho, Michael Owen, Rivaldo, Crespo, Forlan, Totti en Cannavaro staan straks oog in oog.


Om de sterren toch ietwat te ontlasten, worden wedstrijden van 70 minuten gehouden en mag er doorlopend gewisseld worden. Op papier alvast een leuk concept, levert het ook op de grasmat spektakel op?

Spelers die tot dusver bevestigden:

  • Brazilië: Emerson (aanvoerder), Roberto Carlos, Cafu, Kaka, Ronaldinho, Rivaldo
  • Engeland: Steve McManaman (aanvoerder), Frank Lampard, Ashley Cole, Joe Cole, Robbie Fowler, Rio Ferdinand, Michael Owen
  • Frankrijk: Christian Karembeu (aanvoerder), Marcel Desailly, Thierry Henry
  • Uruguay: Diego Lugano (aanvoerder), Diego Forlan
  • Argentinië: Esteban Cambiasso (aanvoerder), Hernan Crespo, Pablo Zabaleta
  • Italië: Marco Materazzi (aanvoerder), Fabio Cannavaro, Francesco Totti
  • Spanje: Michel Salgado (aanvoerder), Carles Puyol, David Villa
  • Duitsland: Kevin Kuranyi (aanvoerder), Mesut Özil, Sami Khedira