Ga naar de inhoud

Op zoek naar de voetbalroots van Cyriel Dessers: "Hij werd altijd onderschat, dat maakte hem sterk"

 do 7 maart 2024 14:25
Cyriel Dessers
Selfietijd voor Cyriel Dessers.

De Rangers trekken vanavond in de 1/8e finales van de Europa League naar Lissabon. Een nieuwe kans om te schitteren voor Cyriel Dessers, die in de laatste 14 matchen goed was voor 8 goals. Een reportageteam van de UEFA streek neer waar het voor de Belgisch-Nigeriaanse aanvaller allemaal begon: in Vechmaal.

Het heeft een tijdje geduurd voor hij zijn plaatsje op het Europese voetbaltoneel vond. De Rangers zijn al de 9e profclub van Cyriel Dessers, daarvoor had hij als jeugdspeler ook nog 6 andere teams.

Dessers begon op zijn 6e met voetballen bij Vechmaal, "een dorp met meer koeien dan inwoners". Daar leerde hij de kneepjes van het voetbal, maar ook dat het allemaal niet van een leien dakje gaat.

 

"Hij werd altijd onderschat", zegt een ex-jeugdtrainer. "Maar ondanks die tegenslagen is hij er altijd weer bovenop gekomen. Hij heeft een heel sterk karakter."

 

Uiteindelijk schopte Dessers het zelfs tot topschutter van de Eredivisie en van de Conference League én speelde hij met Feyenoord een Europese finale.

 

"Ik heb de andere kant van het voetbal gezien", zegt hij zelf over zijn atypische pad. "Daarom kan ik nu ook zo genieten van alle mooie momenten in het voetbal."

UEFA Europa League
Benfica
einde
2-2
Rangers